Stilstand is voor veel verwerkers en producenten een onvermijdelijk onderdeel van het productieproces, dat niet alleen ten koste gaat van de productiviteit, de planning en de arbeidsuren, maar ook van de kosten. Maar wat als er een manier was om stilstand tot een absoluut minimum te beperken of, beter nog, bijna volledig te elimineren? Dat was het doel dat JBT Customer Care voor ogen had toen ze startten met PRoCARE; een ambitieus initiatief dat ervoor moet zorgen dat downtime voor JBT-klanten tot het verleden behoort.

Ongeacht de afkomst van systemen of apparatuur is de noodzaak van regelmatig of onregelmatig onderhoud een feit. Met de beste wil van de wereld is het onvermijdelijk dat onderdelen verslijten, apparatuur beschadigd raakt of machines niet altijd de verwachte prestaties leveren. Dergelijke voorvallen leiden vaak tot stilstand, waarbij de productie wordt verschoven, verminderd of zelfs volledig stilgelegd terwijl het probleem wordt verholpen.

 

JBT's PRoCARE-programma is gericht op het wegnemen van de onvoorspelbaarheid van onderhoudsproblemen. In plaats van te wachten tot problemen zich voordoen, nemen de Field Service Engineers van JBT preventieve maatregelen als onderdeel van het programma, waarbij ze op geplande basis de faciliteiten van klanten bezoeken om eventuele zwakke plekken aan te pakken voordat ze zich ontwikkelen tot een probleem.

[vimeo 280086252 w=640 h=360]

Lastenverlichting
PRoCARE is een jaarlijks, automatisch verlengbaar programma en biedt serviceniveaus die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en wensen van elke fabriek. Met functies variërend van inspecties, documentatie en aanbevelingen in niveau 1; tot niveau 5 dat preventief onderhoud, 24/7 monitoring, gegarandeerde responstijden, training en een jaarlijkse pool van service- en/of automatiseringsuren omvat die zij naar eigen goeddunken kunnen gebruiken, is er een geweldige oplossing voor elk budget, legt Emily Lossman, Customer Care Manager bij JBT's A&B Process Systems, uit.

4c97c4d1-c07a-4e52-82b7-1e34ebb1f3bc

"Het PRoCARE-programma ontlast het onderhoudspersoneel enigszins en neemt de noodzaak weg om zoveel onderdelen op de plank te houden," zegt ze. "Het betekent ook dat klanten minder last hebben van onverwachte stilstandproblemen en profiteren van een langere levensduur van de apparatuur."

Lossman zegt dat JBT niet alleen nieuwe klanten benadert, maar ook bestaande en bestaande klanten laat weten dat dit een programma is dat in hun vestigingen kan worden geïmplementeerd.

Behoud van reputaties
De praktijk van preventief onderhoud wordt nog belangrijker gezien de aanzienlijke bedreiging die uitgaat van onvrijwillige tekortkomingen op het gebied van voedselveiligheid, tekortkomingen die kunnen leiden tot het terugroepen van producten, reputatieschade en verlies van klanten. "Oudere apparatuur en machines kunnen slijtage vertonen die kan leiden tot potentieel schadelijke besmettingsproblemen," zegt Lossman. "Roestvrijstalen oppervlakken kunnen krassen krijgen en deze spleten kunnen bacteriën herbergen die tijdens Clean-In-Place (CIP) procedures kunnen ontbreken.

PRoCARE

JBT kan riboflavine testen om de effectiviteit van de reiniging te controleren en hydrostatische of dye penetrant testen om gebreken te identificeren. Zij zullen ook aanbevelingen doen over hoe dat niveau van reinheid kan worden gehandhaafd.

"We controleren en kalibreren ook de instrumentatie, wat positieve gevolgen heeft voor de productconsistentie: we zorgen ervoor dat instrumenten correct gekalibreerd zijn, zodat klanten telkens weer een consistent product krijgen."

Kortom, volgens Lossman biedt het PRoCARE-programma hoofdpijnvrije eigendom. Doordat JBT effectief zorg draagt voor systemen en apparatuur gedurende hun gehele actieve levensduur, voorkomen klanten dat ze resources van belangrijke projecten moeten weghalen, helpen ze hun reputatie te beschermen en elimineren ze zoveel mogelijk kostbare, vermijdbare downtime.

Meer informatie over het PRoCARE-programma van JBT