Leia este artigo em Português

Het enorme potentieel van JBT's conserverings- en sterilisatieoplossingen voor de Braziliaanse zuivel-, tomaten-, groente- en fruitverwerkende industrie - van efficiënte verwarming tot aseptisch vullen - zal worden belicht tijdens een eendaags seminar in het JBT Research & Technology Center in Araraquara, São Paulo State.

Het evenement zal het volgende laten zien SF&DS's Sterideal® van oplossingen voor effectieve sterilisatie en pasteurisatie met behoud van smaak en kleur van zuivelproducten, maar ook innovatieve systemen voor het vullen van zakken en blikken en de efficiënte sterilisatie van verwerkt fruit, groenten en tomaten.

[vimeo 258227286 w=640 h=360]

Op 16 mei vindt het seminar 'Technologies for Sterilization and the Filling Food' plaats, waarbij de voordelen van het gebruik van JBT's in-container verwerkingsapparatuur, waaronder de Unifiller, de Hydromatic® Hydrostatic Sterilizer, Batch Retort Sterilizers en Rotary Pressure Sterilizers, uitgebreid aan bod komen.

Volgens Januário Soligon, Director of Sales & Service - South America voor JBT Liquid Foods, zullen tijdens het seminar verschillende oplossingen - zoals de Hydromatic hydrostatische sterilisator voor blikjes en zakjes - die nieuw zijn op de Braziliaanse markt.

[vimeo 258235608 w=640 h=360]

Effectieve sterilisatie
Op het gebied van zuivel zullen op het evenement oplossingen van SF&DS (voorheen Stork Food & Dairy Systems) te zien zijn, waaronder de Sterideal HX-spoelwaarvan het unieke ontwerp een maximale warmteoverdracht biedt en een extreem snelle opwarming en afkoeling van producten mogelijk maakt. Het resultaat, aldus Soligon, is een effectieve sterilisatie in combinatie met een uitstekend behoud van smaak en kleur.

Ondertussen is de Sterideal HX SteriCompact UHT Sterilisator, dat gebaseerd is op JBT's wereldwijd succesvolle Sterideal HX UHT-systeem, voorzien van een unieke spiraalvormige configuratie van concentrische buizen die zorgen voor effectieve thermische behandeling in combinatie met efficiënte warmteterugwinning en optimale productbehandeling. Het JBT UHT-concept, voegt Soligon eraan toe, is door zuivelproducenten wereldwijd omarmd vanwege zijn robuustheid, eindproductkwaliteit, gebruiksgemak en gunstige Total Cost of Ownership (TCO).

FIP 2

Fog-In-Place' van Aurratech

Innovatieve technologieën
Inclusief een presentatie van JBT South America Managing Director,
Miguel Ruizover trends binnen de drankenindustrie, zal het seminar ook een introductie bevatten van Fog-in-Place®een innovatief sterilisatiesysteem van het aan JBT gelieerde bedrijf Aurratech voor opslagtanks, apparatuur en proceskamers dat een fractie van het water en de chemicaliën van traditionele sterilisatietechnieken gebruikt. Het evenement omvat ook een rondleiding door de Araraquara faciliteit en een blik op wat JBT doet op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Vraag meer informatie aan over het JBT Dairy Seminar