fresh-produce-collage-e1547838502735.jpg

Niemand in de sector verse producten kan beweren dat het een gemakkelijke of eenvoudige zaak is. Plantenziekten, schimmel en schimmels vormen een dagelijks risico voor telers en verpakkers, wat kan leiden tot kostbare terugtrekkingen en een nog schadelijker reputatieverlies. Bij de uitgebreide lijn Fresh Produce Technologies (FPT) van JBT ligt de nadruk sterk op het leveren van een niveau van service en expertise dat productiebedrijven helpt hun producten in de best mogelijke conditie op de markt te brengen.

Charlene Jewell, JBT's FPT Research and Development Manager, legt uit dat twee van JBT's meest duurzame FPT productreeksen - Endura-Fresh™ coatings en Freshgard® niet alleen effectief zijn, maar ook profiteren van een ongeëvenaard ondersteuningsnetwerk.

De Endura-Fresh-lijn, een eetbare fruitcoating, kan worden geformuleerd voor de vereisten van specifieke soorten producten, waardoor het uiterlijk van het product en de houdbaarheid worden verbeterd en gewichtsverlies wordt tegengegaan. "Bij citrusvruchten bijvoorbeeld is een glans gewenst, dus ontwikkelen we coatings die een mooie glans hebben," zegt Jewell. "In alle gevallen wordt vochtverlies over het algemeen beschermd met de coating. In het geval van tropische vruchten kan de coating helpen de rijpingssnelheid onder controle te houden." Wat de specifieke behoeften van het product ook zijn, de coatings worden zo samengesteld dat ze aan die behoeften voldoen.

Gecombineerde actie
Het Freshgard-assortiment omvat systemen ter bestrijding van bederf en sanering die niet alleen fruitrot bestrijden, maar ook
helpen bij de vernietiging van organismen in de ruimere omgeving zodat deze het fruit niet besmetten. Typische citrusziekten zoals groene schimmel, blauwe schimmel en zuurrot kunnen worden behandeld, evenals grijze schimmel en sommige andere ziekten die vaak op ander fruit worden aangetroffen. Endura-Fresh coatings kunnen ook een drager zijn voor sommige Freshgard-producten ter bestrijding van bederf. "Vaak worden Freshgard-producten in de coating aangebracht, en dat is een prettige manier van aanbrengen omdat je echt kunt bepalen hoeveel je aanbrengt", legt ze uit. "Naarmate er meer coating wordt aangebracht, wordt een overeenkomstige hoeveelheid fungicide toegepast."

Jewell benadrukt echter dat wat de producten echt onderscheidt, het serviceniveau en de expertise van JBT is, waardoor telers en verpakkers optimaal profiteren van de systemen. "Soms is er niet veel onderscheid tussen producten op de markt. De kracht van JBT ligt in het leveren van service en expertise op het gebied van coatings, rottingsbestrijding en applicatiesystemen."

Meer informatie over JBT's assortiment Fresh Produce Technologies