[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z9DhI96Xfvc&w=560&h=315]

JBT's volgende generatie Fresh'n Squeeze® Multi Fruit Juicer (MFJ) - een systeem dat tot 50% meer opbrengst biedt dan concurrerende modellen - zal centraal staan in de JBT stand op de NAFEM foodservice show van dit jaar, die plaatsvindt in Orlando, Florida van 7-9 februari.

In samenwerking met JBT Master Distributeur Juicernet door Mulligan Associateszal JBT een extractor presenteren die ontworpen is voor gebruik in de keuken en die niet alleen een aantrekkelijke roestvrijstalen, glazen voorkant heeft met een goede zichtbaarheid van het fruit, maar die ook een veel hogere snelheid biedt dan eerdere Fresh'n Squeeze sapcentrifuges.

Sinds zijn verschijning op de PMA Fresh Summit van vorig jaar is de MFJ opgepikt door grote detailhandelaren in heel Noord-Amerika, die hebben geprofiteerd van een systeem dat potentiële klanten aantrekt en ook de verkoop in aangrenzende gangpaden heeft helpen stimuleren.

jbt-nieuwe-multi-fruitpers-klein.jpg

"Het is succesvol van start gegaan met veel grote orders van toonaangevende supermarktketens," onthult Donn Sabato, JBT's North America Director of Sales.

"Als de MFJ op in de winkel staat, kunnen klanten zien hoe sap wordt gemaakt en kopen - net als wanneer je naar een bioscoop gaat en ziet en ruikt hoe popcorn wordt gemaakt - en het lijkt de verkoop op de hele productieafdeling met ongeveer 10% te verhogen."

 

Aanzienlijke verbeteringen
Naast de marktleidende opbrengst kan de MFJ 33 stukken fruit verwerken - tegenover 20 stuks bij het vorige model - en
kan elk uur 40 gallons vers sap producerenaanzienlijk hoger dan de 25 liter die oudere Fresh'n Squeeze sapcentrifuges leveren. De MFJ werkt volgens het beproefde principe van heel fruit, is voorzien van volledig nieuwe elektronica en gaat over van een hopper met één kist naar een hopper met twee kisten, waardoor de machine meer fruit kan verwerken.

JBT's verschijning op NAFEM 2019 zal ook de nieuwste upgrade van de MFJ laten zien: een zelfbedieningskraan, waarmee klanten zichzelf vers sap kunnen serveren. "Wanneer je een kan met sap gaat vullen, zet de selfservice MFJ de extractor aan, zodat je het product zelf sapt", voegt Sabato toe.

JBT zal, samen met Juicernet by Mulligan Associates,van 7-9 februari exposerenin Booth 554 op NAFEM 2019 in het Orange County Convention Center, Orlando, Florida.