avocado guacamole op molcajete

Lees dit artikel in het Engels

Net zoals in de Verenigde Staten is ook Mexico bezig met een beweging ter bevordering van een gezond leven en gezonde voeding, met de actieve tussenkomst van de Mexicaanse regering, die jongeren en volwassenen uitnodigt om gezondere producten te gebruiken als strategie om de al langer bestaande obesitascrisis het hoofd te bieden. 

Het benadrukken van het belang van deze beweging was een van de belangrijkste doelstellingen van het Mexicaanse topvan gezonde producten (CumbreMexicana de Productos Saludables) dat van 25 tot 27 de enero werd gevierd in de toeristische kuststad Puerto Vallarta, waarbij JBT zijn apparatuur en oplossingen voor gezondheid presenteerde.

De Procesado por Altas Presiones (HPP, por sus siglas en inglés), een systeem dat de duurzaamheid van de producten kan verdubbelen of verdrievoudigen zonder toevoeging van grondstoffen, hulpstoffen of calor, was een van de belangrijkste technologieën die JBT tijdens het evenement tentoonstelde, bevestigde Lisa Wessels, Directora de Márketing de HPP en JBT.

"De Mexican Healthy Products Summit heeft als doel voedingsproducten te promoten die gezond en goed zijn voor de mensen, en de HPP is het startpunt van deze beweging", aldus de commissaris.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7n1YIKdzAzA&w=560&h=315]

"In Mexico wordt veel gebruik gemaakt van HPP in de aguacate sector, maar er is een grote kans op uitbreiding naar gebieden waar we al aanwezig zijn in de Verenigde Staten, zoals de sectoren van kannen, salsa's, sopas, aderezos para ensalada, voedingsmiddelen voor mascottes, voedingsmiddelen voor baby's en voedingsmiddelen van hoge kwaliteit.

Onder de andere technologieën die JBT tijdens de Mexican Healthy Products Summit presenteerde, bevond zich ook de onlangs gelanceerde Unifiller met hoge capaciteit (Dosificador de Gran Capacidad) die onlangs is gelanceerd, met 81 liftsystemen, waardoor de liftsnelheid even nauwkeurig is als de eenvoudige bediening van het product, met lage onderhoudskosten en een CIP-systeem (Limpieza In Situ) waardoor handmatig ingrijpen niet meer nodig is.

Tijdens de tentoonstelling presenteerde ook READYGo™ CIP de A&B Process Systems van JBT, die deel uitmaakt van de familie van compacte bastidores voor eenvoudig onderhoud van A&B, en de vertegenwoordigers van JBT benadrukten de capaciteit van het systeem om een constante kwaliteit van het product te handhaven, met probados en repeteerbare limpieza-ciclos.

Ontdek meer over HPP