Lee este artículo en español

Net als de VS zit Mexico midden in een groeiende beweging om gezond leven en eten te promoten. De Mexicaanse regering moedigt volwassenen en jongeren actief aan om gezondere producten te consumeren als middel om de langdurige obesitascrisis aan te pakken. Het benadrukken van deze beweging is een belangrijke focus van de Mexican Healthy Products Summit, die deze week plaatsvindt in de kustplaats Puerto Vallarta en waar JBT gezondheidsgerichte apparatuur en oplossingen zal tonen.

High Pressure Processing (HPP), een systeem dat de houdbaarheid kan verdubbelen of verdrievoudigen zonder chemicaliën, additieven of warmte, zal volgens Lisa Wessels, JBT's Marketing Director voor HPP, een van de belangrijkste technologieën zijn die JBT op het evenement zal presenteren.

"De Mexican Healthy Products Summit is gericht op het promoten van voedingsmiddelen die gezond en goed voor je zijn, en HPP zit precies in het stuurhuis van die beweging", zegt ze.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hUOudzzfSwc&w=560&h=315]

"Er is veel HPP gaande in Mexico met de avocadosector, maar er zijn veel mogelijkheden om uit te breiden naar gebieden waar we in de VS al aanwezig zijn, zoals sappen, salsa's, soepen, saladedressings, vlees, dierenvoeding, babyvoeding en kant-en-klaarmaaltijden."

Andere belangrijke JBT-technologieën die op de Mexican Healthy Products Summit onder de aandacht worden gebracht, zijn de onlangs gelanceerde Unifiller met hoge capaciteit met 81 vulstations, die een uitstekende vulnauwkeurigheid en voorzichtige productbehandeling biedt in combinatie met lage onderhoudskosten en Clean-In-Place (CIP) zonder handmatige interventie.

JBT A&B Process Systemen READYGo™ CIP, onderdeel van A&B's familie van compacte, gemakkelijk te onderhouden skids, zal ook worden besproken op de show, waarbij vertegenwoordigers van JBT de nadruk leggen op het vermogen van het systeem om een consistente productkwaliteit te handhaven met bewezen en herhaalbare reinigingscycli.

JBT neemt deel aan de Mexican Healthy Products Summit van 25-27 januari in het Sheraton Buganvillas Resort and Convention Center, Puerto Vallarta, Mexico.