JBT's systeem voor koudgeëxtraheerde fruit- en groentesappen, dat ontworpen is om de complicaties met traditionele zakkenpersen te overwinnen. De READYGo FVP kan alles verwerken, van hele watermeloenen tot wortelen, bieten en bessen, en biedt een continue, hygiënische sapextractie met een capaciteit van maximaal vijf ton per uur.

De FVP (Fruit and Vegetable Processing) skid is het resultaat van twee jaar onderzoek met prototypes en voorlopers en bevat JBT's beproefde hakselpomp, de FVX-5, met een externe FVG doorstroomvermaler en een UCF110 schroefafwerking. Tijdens de extractie wordt geen warmte toegepast, waardoor het sap of de mengsels geschikt zijn voor onmiddellijke botteling, gevolgd door HPP-verwerking met JBT's Avure hogedrukverwerkingssystemen.

Bewezen oplossing
Danny Milla, JBT's New Product Development Manager for Fruit & Vegetable Processing, zei: "Het idee voor deze skid is om een modulair systeem te bieden dat elk fruit en elke groente op een hygiënische manier kan verwerken. Drie apparaten zijn op de skid gemonteerd en vormen samen de oplossing.

READYGo FVP_rendering

In tegenstelling tot een traditionele zakkenpers - een accordeonachtige structuur die de gepulpte producten door een nylon doek perst - hoeft de FVP niet na elke partij te worden geleegd en opnieuw te worden gevuld. In plaats daarvan biedt de FVP een continue verwerking, die hygiënisch en gemakkelijk te reinigen is, en tegelijkertijd - in tegenstelling tot een zakkenpers, die aan de atmosfeer is blootgesteld - volledig gesloten is.

De FVP is eenvoudig te automatiseren en kan tot vijf ton per uur verwerken, en levert een opbrengst van 50% tot 92% voor een reeks gangbare verwerkte vruchten en groenten. Afhankelijk van het product kan hij tot 20 liter vers sap per minuut produceren.

Lees meer over de READYGo FVP