PLF1

De bouw van de eerste vestiging van de Chinese leverancier van zuigelingenvoeding Synutra in Frankrijk was niet alleen een grote stap voorwaarts voor het bedrijf, maar ook voor JBT PLF dat een sleutelrol speelde in het project vanaf het begin tot de voltooiing, zoals Ian Hillaby van PLF zich herinnert.

Ian Hillaby reist al meer dan 25 jaar heen en weer tussen het Verenigd Koninkrijk en China om contact te leggen met belangrijke spelers in de Chinese industrie voor zuigelingenvoeding in poedervorm. Tijdens een van deze reizen, ongeveer 10 jaar geleden, kwam Hillaby voor het eerst in contact met Synutra, een Chinese fabrikant van zuigelingenvoeding in de Olympische zeilstad Qingdao, die op dat ogenblik weinig aanwezig was buiten het land.

Het was echter pas zo'n vijf jaar later dat de eerste ontmoeting vruchten zou afwerpen. Synutra herinnerde zich hun ontmoeting en nam contact op met PLF en Hillaby voor advies over een ambitieus nieuw project: het ontwerp en de bouw van een blikjes- en afvullijn voor hun nieuwe productielocatie van 230 miljoen euro in Bretagne, Frankrijk, de eerste onderneming buiten de Chinese grenzen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V_hZZvwmLpY&w=560&h=315]

Hierboven: een rondleiding door de vestiging van Synutra Frankrijk (in het Frans)

Bedrijfsklare oplossing
De keuze voor Bretagne is ingegeven door zuiver praktische overwegingen. Als centrum van de melkproductie in Frankrijk kon de regio een constante, betrouwbare bron van verse melk voor verwerkingsdoeleinden leveren.

PLF was vanaf het begin betrokken bij de greenfield site en gaf advies over de installatie van kant-en-klare hogesnelheidsconservenlijnen (in die tijd gebruikten bijna alle Chinese bedrijven hogesnelheidslijnen) als onderdeel van wat uiteindelijk een van de snelste lijnen voor zuigelingenvoeding ter wereld zou worden.

"PLF werd erbij betrokken omdat Synutra op zoek was naar de mogelijkheid om blikken te produceren en te vullen, en wij konden een complete turnkey oplossing," legt Hillaby uit.

PLF2

Geholpen door de reeds sterke reputatie van PLF voor het leveren van projecten in de kinderpoederindustrie, gingen PLF en Synutra rond de tafel zitten, zoals Hillaby zich herinnert, en begonnen te kijken naar wat het bedrijf probeerde te bereiken en specifieke niet-conventionele opties, zoals voorgassingstechnologie. Als pionier op dit gebied biedt PLF een voorgassysteem voordat het poeder de afvullijn bereikt, dat een verzegelde, gewijzigde atmosfeer handhaaft vanaf het begin tot het eindproduct. Daardoor wordt het poeder nooit blootgesteld aan de buitenlucht voordat het sealen is voltooid, wat een extra beveiligingslaag in het proces toevoegt.

In-Line-Gassen_PLF

Uitbreiding China
"Het duurde waarschijnlijk 6-8 maanden vanaf die eerste ontmoeting tot de voltooiing van het projectontwerp, en daarna nog eens 12-15 maanden om te bouwen en te installeren," zegt Hillaby. "Er was een intensief begeleidingselement, dus niet alleen de klant leerde veel tijdens het proces, maar ook PLF leerde veel. Maar uiteindelijk hebben we de klus geklaard en is het
een fantastische referentie voor de industrie."

Natuurlijk waren er uitdagingen onderweg, waarvan een van de grootste het omgaan met de Chinese wetgeving was, maar Hillaby zegt dat Synutra erg blij was met de uiteindelijke resultaten; resultaten die hebben geleid tot een grotere betrokkenheid voor PLF in China. "We hebben net onze eerste lijn aan een lokale Chinese fabrikant van zuigelingenvoeding geleverd en we hopen dat we tegen het einde van dit jaar meer lijnen voor een andere grote Chinese producent van zuigelingenvoeding kunnen bevestigen," voegt Hillaby eraan toe.

Klik voor meer informatie over Synutra

Klik voor meer informatie over het volledige gamma oplossingen van PLF