Tomaat

JBT heeft een nieuwe uitbreidingsupgradekit geïntroduceerd voor bestaande JBT SP-20 en SP-30 tomatenschillers. Deze kan de prestaties en efficiëntie van oudere machines aanzienlijk verbeteren, waardoor meer vlees en sap behouden blijft en de typische output van de systemen wordt verhoogd.

De Extended Vacuum Kit werd een jaar lang getest bij een JBT-klant in Noord-Californië en verhoogt de gemiddelde productievolumes aanzienlijk, waardoor oudere apparatuur kan concurreren met nieuwere modellen en commercieel levensvatbaar wordt.

De upgradekit is door JBT ontwikkeld om de SP-20 en SP-30 systemen voor het pellen van tomaten, die al vele jaren met succes door toonaangevende tomatenverwerkers worden gebruikt, aan te passen, waardoor de verwerkingscapaciteit en de schilprestaties aanzienlijk zullen verbeteren.

SP-30 met uitgebreide vacuümset

JBT's SP-30 met de uitgebreide vacuümkit

Dramatische resultaten
De uitgebreide vacuümkit maakt drastische verbeteringen mogelijk in zowel doorvoer als schilverwijderingsefficiëntie, met een minimale investering,
aldus Chuck Ward van JBT.

"De schilmachines SP-20 en SP-30 hebben een klein vacuümgebied in de afvoerwaarde, dat wordt gebruikt om de tomaat te schillen - nu hebben we een tweede klep op de afvoer toegevoegd en een vacuümglijbaan tussen die twee kleppen, die het vacuümgebied en de blootstellingstijd op de tomaten vergroot," legt hij uit. "Het maakt de velletjes veel efficiënter los, waardoor de capaciteit van de schilmachines toeneemt van 30 ton per uur tot 45 ton per uur."

JBT Extended Vacuum Kit - afbeelding

De upgradeset neemt ook het risico van overpellen weg door een efficiëntere verwijdering van het tomatenvelletje. "Met het oude systeem schilden veel mensen te veel, waardoor het sap en het vlees verloren gingen," zegt Ward. "Met de upgradeset voor de vacuümglijbaan komen de tomaten er heel schoon uit en worden alleen de schillen verwijderd.

In het geval van de proef in Noord-Californië zegt Ward dat de klant - die vijf extra SP-20-schillers gebruikt - hetzelfde productieniveau met een veel hogere kwaliteit kon bereiken met slechts drie schillers, dankzij de uitgebreide vacuümkit.

Klik HIER voor meer informatie over de uitgebreide vacuümkit