Thailand zeevruchtenfabriek - shutterstock.jpg

JBT Avure belicht de potentiële voordelen van High Pressure Processing (HPP) voor de Aziatische vis-, schaal- en schelpdierindustrie, natte salades, vlees, zuivel, kant-en-klare maaltijden en vruchtensappen tijdens een speciaal seminar dat op 12 juni in Bangkok, Thailand wordt gehouden en bedoeld is om de bekendheid van de technologie in de regio te vergroten.

Tijdens het HPP Asia Seminar van JBT, dat plaatsvindt in het DoubleTree by Hilton Hotel in Bangkok, wordt onderzocht hoe HPP al met succes wordt toegepast door verwerkers in Noord-Amerika en Europa, waarbij de nadruk ligt op hoe de technologie voedselveiligheid biedt en de houdbaarheid verlengt met behoud van vitaminen, voedingsstoffen en smaak.

Hoe HPP werkt_Avure

Dave Peltier, JBT Avure's Director of Sales voor Azië en Zuid-Amerika, legt uit dat gezien het relatieve gebrek aan kennis in Azië over de succesvolle toepassing van HPP in andere regio's, de markt voor de technologie in Aziatische landen nog in opkomst is. Het HPP-seminar, dat zal samenvallen met de ProPak Asia beurs in Bangkok waar JBT ook aanwezig is op stand BA21 hal 100, biedt een handige manier om het concept voor te stellen aan Aziatische voedingsbedrijven die de beurs bijwonen.

Meer dan 70 mensen, waaronder verschillende bedrijven die HPP al gebruiken, zullen aanwezig zijn op het evenement dat bedoeld is om het systeem te introduceren als een alternatief voor UHT en andere processen, waarbij de voedingsstoffen, veiligheid en houdbaarheid niet in het gedrang komen.

JBT Avure stand Propak Asia.png

"Zeevruchten zijn een bijzonder belangrijke toepassing voor HPP in Azië, net als vele andere toepassingen zoals sappen, vlees, guacamole, salsa, dips en saladedressings," zegt Peltier, die toevoegt dat JBT Avure al verschillende installaties heeft in Thailand, Zuid-Korea en Taiwan.

"Avure zal een gedetailleerde update geven van de huidige staat van HPP producttoepassingen en successen wereldwijd," besluit hij.

Voor meer informatie over het seminar kunt u HIER contact opnemen met JBT Asia Pacific.

Lees het volledige programma van het seminar

Lees hoe HPP het babyvoedingsmerk Pure Spoon hielp bij het behalen van grootschalig succes.