De voordelen van JBT Avure's High Pressure Processing (HPP) technologie en het potentieel voor het verhogen van de houdbaarheid met behulp van JBT's Sterideal® UHT-systeem waren slechts twee van de innovaties die werden benadrukt tijdens de succesvolle JBT India Roadshow, die vorige week Bangalore en New Delhi aandeed. Met meer dan 60 vertegenwoordigers uit de Indiase zuivel- en voedselverwerkende sector bezocht de roadshow New Delhi op 23 mei, gevolgd door Bangalore op 25 mei, waarbij de focus vooral lag op hoe JBT de efficiëntie en activiteiten kan verbeteren en de uitvaltijd kan minimaliseren.

Onder de titel "Partnering for innovation and growth in value added products for Dairy" presenteerde JBT een overzicht van technologieën en systemen voor blikjes, plastic containers, glazen flessen, flexibele zakken en kartonnen verpakkingen. De sessies waren in het bijzonder gericht op JBT In-container en In-flow technologieën, het potentieel van JBT's Sterideal UHT systeem voor het verlengen van de houdbaarheid, batch en continue sterilisatie systemen, en introduceerde JBT Avure's HPP technologie. JBT 's PRoCARE Customer Care aanbod voor het maximaliseren van uptime en vlotte werking werd ook onder de aandacht van de klanten gebracht.

JBT India Roadshow - afgevaardigden

Het eerste evenement in New Delhi trok 29 afgevaardigden van 15 toonaangevende bedrijven uit Noord-India, waaronder wereldwijd erkende merken. Nog eens 35 afgevaardigden van 14 bedrijven uit Zuid-India, waaronder opnieuw veel topnamen, woonden de vervolgsessie in Bangalore bij.

Robert Geerts, JBT's Manager of Sales Food & Dairy systems voor de Asia Pacific regio, zei dat de evenementen zeer goed werden ontvangen door zowel huidige als toekomstige klanten. "Onze klanten waren erg blij om te zien dat we enthousiast zijn over groei in India en een breed productaanbod hebben om hun bedrijven te ondersteunen," zei hij. "We toonden de verschillende alternatieven die beschikbaar zijn voor het vullen en afsluiten van verpakkingsmaterialen, evenals de verschillende manieren - waaronder HPP, UHT en ohmse verhitting - voor het pasteuriseren of steriliseren van verschillende sap- en zuivelproducten."

Geerts voegde eraan toe: "De seminars werden goed ontvangen door degenen die nieuw waren bij JBT en de meesten waren zeer verbaasd dat ze nog niet eerder van ons hadden gehoord. We hebben zelfs al e-mails ontvangen van een aantal van hen om sommige van de onderwerpen verder te bespreken."

Klik hier voor meer informatie over de HPP-technologie van JBT Avure.