JBT Hybrid Layer Pad

JBT heeft de commerciële lancering aangekondigd van de Hybrid Layer Pad, een unieke, innovatieve oplossing voor een betere behandeling van delicate glazen containers in manden tijdens de sterilisatie. De Hybrid Layer Pad is ontwikkeld voor het roeren van retorten en is speciaal ontworpen om onregelmatig gevormde glazen containers veilig vast te houden tijdens het schommelen of end-over-end roeren, zodat de containers er na het proces net zo goed uitzien als toen ze voor het eerst de retort ingingen.

Zoals JBT's Global Product Line Director voor Retort & Rotary, Rick Wilson, uitlegt, is het systeem ontworpen om beter om te gaan met lagen van - meestal ongelijke - glazen verpakkingen wanneer ze door het sterilisatieproces gaan. "Bepaalde producten, zoals koffiedranken in een glazen fles, kunnen variëren in hoogte, terwijl ze ook deksels hebben met lithografische prints die eraf kunnen wrijven bij contact met een hard oppervlak," zegt Wilson.

Glazen koffieflessen_shutterstock

Om deze uitdaging te overwinnen heeft de Hybrid Layer Pad een sponsachtig rubber materiaal aan de ene kant, gecombineerd met een stijve metalen basis aan de andere kant. Het rubber beschermt zowel de gevoelige lithodop tegen beschadiging als - wanneer de layer pad op alle flessen wordt gedrukt - de variabiliteit van de hoogte van de flessen opneemt en ze stevig vasthoudt. De stijve metalen basis maakt het mogelijk lagen containers af te vegen tijdens het lossen en voorkomt dat containers doorzakken aan de randen van de mand.

"Dit is een zeer uniek lagenkussen, waaraan jaren is gewerkt," zegt Wilson. "Het verhoogt de kwaliteit van het product in het schap en elimineert mogelijk het risico op breuk of beschadigde verpakkingen die niet verkocht kunnen worden.

"We hebben een metalen plaat genomen en die verbonden met een rubber materiaal; een verbinding die niet wordt aangetast door de 250°F stoom/water spray retort toepassing, dus we hebben een eigen oplossing die uniek is."

Lees hier meer over de Hybrid Layer Pad