saladedressing_shutterstock_small

High Pressure Processing (HPP), een door JBT Avure gepionierde technologie, heeft een steeds grotere impact in de dressings en sauzen sector en zorgt voor een revolutie in categorieën als sap, salsa en hummus door fabrikanten in staat te stellen de houdbaarheid te verlengen met een clean-label product dat het smaakprofiel van een vers product behoudt. Dit is de belangrijkste boodschap die JBT Avure zal brengen tijdens haar komende optreden op Noord-Amerika's toonaangevende evenement voor de sector, de Association for Dressings & Sauces (ADS) 2018 Technical Meeting.

De ADS Technical Meeting, die van 29 april tot en met 1 mei plaatsvindt in het Westin Charlotte Hotel in Charlotte, North Carolina, brengt afgevaardigden uit de hele sector van dressings en sauzen samen en biedt een ideale gelegenheid om enkele van de vele successen rond HPP onder de aandacht te brengen en enkele misvattingen uit de wereld te helpen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hUOudzzfSwc&w=560&h=315]

Klik hier voor meer informatie over JBT Avure en HPP-technologie

Dwight McVey, Regional Sales Manager van JBT Avure, die een presentatie zal geven en de Avure stand zal bemannen, zegt dat het evenement een waardevol forum is om de voordelen van HPP-technologie onder de aandacht te brengen. "Vorig jaar presenteerde A&B Process Systems, ook een JBT bedrijf, wat informatie over de voordelen van HPP op de ADS Technical Meeting - er was veel interesse tijdens de conferentie maar we voelden dat er behoefte was aan meer educatie over de technologie," legt hij uit. "Gelukkig kregen we van ADS de kans om een presentatie en tabletop te wijden aan HPP."

Hoe HPP werkt_Avure

McVey zegt dat Avure een explosieve groei heeft gezien bij de merken die HPP gebruiken in de categorie dressings en sauzen, maar - ondanks het feit dat de producten zeer geschikt zijn voor HPP - mist het nog steeds de marktpenetratie die wordt ervaren in andere sectoren die de technologie gebruiken.

"HPP voldoet aan alle belangrijke voorwaarden voor de huidige trends bij consumenten en winkeliers, zoals houdbaarheid, voedselveiligheid en clean label", voegt hij eraan toe. "Gebrek aan kennis over de technologie is echter de belangrijkste belemmering voor een bredere toepassing van HPP. De ADS Technical Meeting is een uitstekende gelegenheid voor Avure om misvattingen over HPP weg te nemen en de markt te informeren over alle goede dingen die het voor andere merken heeft gedaan."

Bekijk het volledige programma van de ADS 2018 Technical Meeting.

Klik hier voor inschrijvingsinformatie