JBT zal tijdens de komende SGF-IFU Africa Roadshow de vele - potentieel lucratieve - bijproducten en ingrediënten belichten die vaak onnodig worden weggegooid tijdens de verwerking van citrusvruchten en hoe deze optimaal kunnen worden benut. De roadshow, die JBT ook sponsort, volgt op succesvolle tournees door Azië en Latijns-Amerika waarbij JBT producten en innovaties voor de sapsector belichtte in samenwerking met de organisatie voor kwaliteitsnormen Sure-Global-Fair (SGF) en de International Fruit and Vegetable Juice Association (IFU).

Deze keer zal de roadshow tussen april en oktober gesprekken voeren met JBT tijdens bezoeken aan Nigeria, Zuid-Afrika, Egypte, Kenia en Algerije, waar deelnemers kunnen leren hoe bijproducten waardevolle ingrediënten kunnen worden. Hoewel meer dan 70% van de wereldwijd geproduceerde citrussappen wordt geëxtraheerd met behulp van JBT-systemen, biedt JBT ook een reeks oplossingen die pulp en andere fracties van het extractieproces, die traditioneel als afval worden beschouwd, te gelde kunnen maken.

De roadshow bezoekt Lagos, Nigeria, op 24 april.

Potentieel realiseren
Volgens José Lorente, technologie-expert bij JBT's Liquid Foods business unit, maakt sap slechts ongeveer de helft uit van het materiaal dat tijdens het extractieproces uit citrusvruchten wordt teruggewonnen. De rest bestaat uit pulp, schil, kern en essentiële oliën, waarvan een groot deel vaak wordt weggegooid in plaats van volledig te worden benut.

d-LIMONENE, een natuurlijk organisch oplosmiddel dat wordt gebruikt in de aroma-industrie en andere sectoren, is een van de meest lucratieve bijproducten van het citrusextractieproces. d-LIMONENE kan worden verzameld uit restschillen met behulp van de JBT READYGo™ d-LIMONENE; een systeem dat kan bogen op een terugwinningsrendement tot 95%.

JBT Pulp Recovery en Pulp Wash systemen kunnen pulp en suikers terugwinnen voor pasteurisatie en aseptisch vullen, waardoor ze geschikt zijn om toe te voegen aan sap uit concentraat, niet uit concentraat, nectar en vloeibare yoghurt. Een soortgelijke toepassing kan worden bereikt door de verwerking van schillen van citrusvruchten. Een ander product dat 15% van het totale fruitgewicht uitmaakt, troebel schillensap, kan worden gebruikt als basisingrediënt in frisdranken en zorgt voor een troebelheid die vergelijkbaar is met die van natuurlijke sappen.

JBT zal presentaties geven op de IFU Africa Roadshow in Lagos, Nigeria op 24 april, alvorens verder te gaan naar Stellenbosch, Zuid-Afrika op 9 mei, evenals data in Caïro, Egypte, Nairobi, Kenia en Algiers, Algerije in september en oktober.

Klik HIER voor het volledige schema van de Roadshow