JBT SeamTec voor poederblikken 2

JBT's SeamTec Seamer, de innovatieve naaimachine ontworpen voor het verpakken van hoogwaardige poeders, is aangekondigd als een van de winnaars van de Dairy Technology Award 2018, de jaarlijkse wedstrijd die uitstekende nieuwe technologische ontwikkelingen in de zuivelindustrie erkent. Tijdens een ceremonie op de Anuga FoodTec 2018 beurs in Keulen, Duitsland op 21 maart, georganiseerd door International Dairy Magazine, werd de SeamTec Seamer geselecteerd als een van de ontvangers van de prijs door een jury van gerenommeerde experts op het gebied van zuiveltechnologie en engineering.

In de oorspronkelijke inzending aan de prijscommissie legde JBT uit dat het SeamTec-systeem een antwoord was op de tekortkomingen van traditionele bliksealers voor hoogwaardige zuigelingenvoeding.

JBT SeamTec voor poederblikken 3

Deze naaimachines zijn decennialang onveranderd gebleven en waren in wezen aanpassingen van standaardontwerpen voor vloeibare toepassingen, met kleine wijzigingen. Tegenwoordig voldoen veel van deze machines niet meer aan de behoeften van de moderne industrie voor zuigelingenvoeding in poedervorm.

Onder invloed van de steeds strenger wordende wettelijke voorschriften vereisen inblikkers voor zuigelingenvoeding het hoogste niveau van hygiënisch ontwerp, zonder blootliggende smeermiddelen, eenvoudige en snelle reiniging, preventie van vreemde deeltjes en absolute productveiligheid.

PLF1
Babypoeder wordt in blikjes gevuld door JBT-filiaal PLF International

Het antwoord van JBT was een radicaal nieuwe benadering van het seamerontwerp, met de ontwikkeling van een seamer speciaal voor hoogwaardige poeders. JBT werkte nauw samen met toonaangevende producenten van zuigelingenvoeding om hun specifieke eisen op het gebied van hygiënisch ontwerp, werking in een omgeving met inert gas, reinigbaarheid en operator- en productveiligheid te begrijpen - en dat alles tegen een redelijke prijs zonder poederverspilling en preventie van vreemde deeltjes.

De unieke SeamTec Seamer functies zetten een nieuwe standaard in de industrie en maken dit de meest geavanceerde seamer voor poeder op de planeet. Sinds de introductie van het systeem hebben industrieleiders als Nestlé, Wyeth, MeadJohnson, Abbott en FrieslandCampina de SeamTec-naaitechnologie van JBT omarmd.