[vimeo 218740525 w=640 h=360]

JBT's SeamTec can closer, een radicaal nieuwe benadering voor het leveren van een seamer voor hoogwaardige poeders en recent bekroond door 'International Dairy Magazine', zal deel uitmaken van een uitgebreide reeks innovaties die door JBT's Liquid Foods team op Anuga FoodTec 2018 onder de aandacht worden gebracht.

De nieuwe naaimachine werd gelanceerd om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar betere hygiëne, snelle en gemakkelijke reiniging en de steeds strengere wettelijke vereisten voor zuigelingenvoeding.

De SeamTec dichter, die al deel uitmaakt van de JBT productmix, is de perfecte aanvulling op de breedte van de producten die aan het JBT portfolio zijn toegevoegd na de overname van PLF International Powder Filling Systems in 2017; een overname die JBT in staat heeft gesteld om klanten een complete poederlijnoplossing te bieden met wereldwijde klantenservice.

JBT SeamTec voor poederblikken 4

Vraag van de klant
Decennialang is het ontwerp van bliksealers voor hoogwaardige zuigelingenvoeding in blik vrijwel ongewijzigd gebleven. Naaimachines voor poeder waren in wezen standaard naaimachines voor vloeibare toepassingen, met enkele kleine aanpassingen voor de verwerking van gelithografeerde blikken met een grote diameter en deksels die typisch zijn voor zuigelingenvoeding.

DOWNLOAD JBT's Witboek over de SeamTec-naaimachinetechnologie

Tegenwoordig voldoen deze machines niet meer aan de specifieke eisen van de industrie voor zuigelingenvoeding in poedervorm. Onder invloed van de steeds strenger wordende regelgeving eisen de fabrikanten van zuigelingenvoeding het hoogste niveau van hygiënisch ontwerp, geen blootliggende smeermiddelen, gemakkelijke en snelle reiniging, naleving van de hoogste explosieveiligheidsnormen, preventie van vreemde deeltjes en absolute productveiligheid.

JBT SeamTec voor poederblikken 3

Radicale aanpak
Daarom koos JBT voor een radicaal nieuwe aanpak en ontwierp een naaimachine speciaal voor het verpakken van hoogwaardige poeders. We werkten nauw samen met toonaangevende producenten van zuigelingenvoeding om hun specifieke eisen op het vlak van hygiënisch ontwerp, werking in een omgeving met inert gas, hygiëne en operator- en productveiligheid te begrijpen, en ontwikkelden een machine die aan al deze eisen voldoet tegen een redelijke kostprijs. Het systeem garandeert vrijwel zeker geen blootgestelde smeermiddelen, geen gemorst poeder, een uiterst hygiënisch ontwerp en een systeem ter voorkoming van vreemde deeltjes.

De unieke SeamTec closer zet een nieuwe standaard in de industrie en maakt de JBT SeamTec closer tot de meest geavanceerde seamer voor poeder die momenteel verkrijgbaar is. Sinds de introductie hebben industrieleiders als Nestlé, Wyeth, Mead Johnson, Abbott en FrieslandCampina de JBT SeamTec-sluitertechnologie omarmd.

De JBT SeamTec closer maakt deel uit van de productoplossingen die JBT presenteert in hal 9.1, stand A080 C099 op Anuga FoodTec 2018, die plaatsvindt in Keulen, Duitsland van 20 tot 23 maart.