JBT's assortiment hogesnelheidsetiketteerders en hoogwaardige wascoatings vinden steeds meer bijval bij telers en exporteurs van verse producten in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika, dankzij de nadruk op betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en geschiktheid voor lange doorvoer. Dit was een van de belangrijkste bevindingen van JBT's optreden op Fruit Logistica 2018 in februari, die JBT verder wil ontwikkelen op komende shows later in het jaar.

Terugkijkend op JBT's deelname aan Fruit Logistica 2018, die plaatsvond in het conferentiecentrum Messe Berlin in Duitsland, zei JBT Global Product Line Director voor Fresh Produce Technologies John Siddle dat het succes op de beurs een sterk platform bood voor de rest van het jaar.

(l-r) JBT's John Siddle, Robert Goetz, Kalid Saou en Francisco Peris

"We hadden een goede beurs en kregen verschillende solide leads, die we nu aan het omzetten zijn in verkoop," herinnert hij zich. "Fruit Logistica is altijd een goede beurs voor ons omdat we groeien in Europa, het Midden-Oosten en Afrika."

Siddle zegt dat bezoekers van de JBT stand bijzondere interesse toonden in twee producten die zeer geschikt zijn voor de behoeften van groenten- en fruittelers en exporteurs - de G3 Labeler en de Endura-Fresh (9000 en QDP) lijn van coatings.

Effectieve oplossingen
De G3 Labeler is een snelle etiketteerder die 13 stuks fruit per seconde kan verwerken, en heeft een nauwkeurigheid van meer dan 95%, waarmee hij ver boven veel concurrerende systemen uitsteekt.

JBT's assortiment van wascoatings voor fruit heeft ook de aandacht getrokken op productevenementen dankzij het vermogen om producten er optimaal uit te laten zien, zelfs na lange periodes van transport.

Endura-Fresh 9000 is een natuurlijke coating die in alle gebieden van de wereld is toegestaan, en is JBT's best presterende coating voor lange handelstransporten in termen van aankomstuiterlijk en kwaliteit. De coating valt op door zijn superieure gewichtsbeheersing en glans, zelfs over lange afstanden.

Endura-Fresh Quick Dry Poly (QDP), een coating op basis van polyethyleen, is een voordeligere optie voor landen waar het materiaal is toegestaan. QDP kan fruit ook doeltreffend bewaren tijdens lange reizen en heeft onlangs zowel in Zuid-Afrika als in Europa zijn marktaandeel vergroot.

Siddle voegde eraan toe dat JBT's optreden op Fruit Logistica een sterke basis vormt om op voort te bouwen voor de productbeurzen later in het jaar, met name Fruit Attraction 2018, die van 23 tot 25 oktober plaatsvindt in Madrid, Spanje.