Fruit- en in toenemende mate ook groentepuree is een belangrijk product voor productverwerkers in de VS Pacific Northwest, gebruikt als belangrijk ingrediënt bij de productie van veel grote dranken en sappen. JBT, dat deze week aanwezig is op de 2018 Northwest Food & Beverage World Expo, is een toonaangevende speler in het pureesegment en biedt hoogwaardige, kosteneffectieve oplossingen voor verwerking, zoals het READYGo PUREE systeem.

Volgens Donn Sabato, JBT's North America Director of Sales, zullen JBT's pureesystemen en andere aanvullende lijnen een belangrijke focus zijn voor het bedrijf op het evenement in Portland, Oregon, dat plaatsvindt in het Oregon Convention Center van 8 tot 10 januari.

"Er is een verbazingwekkende hoeveelheid fruit in het noordwesten - kersen, appels, aardbeien, frambozen - en dit is een show voor verwerkers van fruit en groenten, afgezien van citrusvruchten," legt hij uit.

JBT's stand op Process Expo

JBT Liquid Foods, dat samen met de business unit invriezen en koken van JBT op het evenement aanwezig is, werkt samen met de drie belangrijkste voedselverwerkers in het noordwesten van de Stille Oceaan, waarbij systemen voor purees een van de belangrijkste lijnen zijn. "We richten ons op purees die kunnen worden gebruikt als ingrediënt in andere producten en sappen, ook door enkele van de grootste drankenfabrikanten, zoals bosbessen-, frambozen- en zelfs komkommerpurees," zegt Sabato.

Tot de systemen van JBT die op de beurs zullen worden uitgelicht, behoren de FTE50, een vloeistof-zoutscheider voor producten met een hogere viscositeit, zoals puree, en de READYGo PUREE, een compleet pureesysteem op een skid dat alles kan verwerken, van tropische vruchten en bessen tot steenvruchten, maar dat slechts minimale ondersteuning bij de installatie vereist. Andere aanvullende producten, zoals JBT's aseptische vulmachines, zullen ook worden getoond op het evenement.

Toen Portland tijdens de 2017 Northwest Food & Beverage World Expo werd getroffen door een van de ergste sneeuwstormen in haar geschiedenis, voegt Sabato eraan toe dat JBT-vertegenwoordigers en andere aanwezigen duimen voor beter weer deze keer.

JBT zal aanwezig zijn op stand 1765 tijdens 2018 Northwest Food & Beverage World van 8-10 januari in Portland's Oregon Convention Center.