Vers fruit is een industrie die vaak werkt met krappe marges, wat betekent dat elke besparing die kan worden gemaakt tijdens de productie en bereiding van producten een duidelijk kostenvoordeel kan bieden voor telers en exporteurs. Endura-Fresh coatings van JBT bieden precies zo'n kostenvoordeel - een reeks premium wascoatings die aanzienlijke besparingen kunnen opleveren voor producenten van citrusvruchten.

Het Endura-Fresh QDP assortiment, dat is goedgekeurd voor gebruik op citrusvruchten in EU-landen, biedt een superieure droging en gewichtsverlies in vergelijking met de meeste andere wascoatings, aldus John Siddle, JBT's Global Product Line Director voor Fresh Produce Technologies. "De QDP producten kunnen drogen bij ongeveer 30ºC of minder, terwijl ze tegelijkertijd minder gewicht verliezen dan andere producten", legt hij uit. "Dit betekent dat ze in een droogtunnel minder warmte en tijd nodig hebben dan andere producten om de waslaag te drogen. Er is ook minder vocht- en gewichtsverlies, waardoor ze in de best mogelijke staat bij de klanten aankomen."

JBT's stand op Fruit Logistica 2017 toonde technologische systemen voor verse producten.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN OVER JBT'S VERSTECHNOLOGIEËN

Centraal in het assortiment staat de Endura-Fresh 9000, een premium wascoating die perfect geschikt is voor citrusvruchten en ander fruit dat over lange afstanden wordt vervoerd en die op alle markten mag worden gebruikt. Endura-Fresh 9000 heeft een superieur uiterlijk, ademend vermogen en beheersing van vochtverlies en is ontwikkeld voor fruittransporten over lange handelsafstanden naar topmarkten.

De presentatie van de Endura-Fresh producten zal deel uitmaken van JBT's aanstaande optreden op 's werelds grootste vakbeurs voor verse producten, Fruit Logistica, die plaatsvindt in Berlijn, Duitsland van 7 tot 9 februari 2018, met een bijzondere focus op de bewaring en identificatie van producten.

"JBT is al sinds 1929 actief in de verssector, vooral in Noord-Amerika, en onze aanwezigheid op Fruit Logistica in de afgelopen drie jaar heeft bijgedragen tot onze verdere expansie in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, omdat de beurs ons meer exposure geeft", voegt Siddle toe.

JBT zal aanwezig zijn op Fruit Logistica 2018 in Hal 6.1, Stand B-01 in het Messe Berlin conferentiecentrum van 7-9 februari 2018.