Brian Gehrke, Director - National Accounts, A&B Process Systems schrijft exclusief voor de JBT Liquid Foods Blog waarom het hebben van effectieve meng- en mengsystemen enorm belangrijk is voor velen in de vloeibare voedingsmiddelenindustrie. 

Voor veel verwerkers van vloeibare levensmiddelen is het hebben van de juiste meng- en mengsystemen een cruciaal onderdeel om een hoogwaardig product te kunnen produceren tegen een kosteneffectieve prijs. A&B Process Systems - samen met ons moederbedrijf JBT Corporation - biedt een breed scala aan ontworpen agitatie-oplossingen voor het mengen van voedingsmiddelen en dranken die zowel efficiëntie creëren als waarde toevoegen voor klanten.

Deze oplossingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot: Anker (langzame snelheid) agitatie voor "geveegd oppervlak" of "geschraapt oppervlak" ontwerpen om een breed scala aan producten/viscositeiten te verwerken; schuin geplaatste turbine-roerders om axiale stroming te bevorderen, de suspensie van vaste stoffen te verhogen, en de vloeistofmengtijd te verkorten en wanneer gekoppeld aan aangepaste tankschotten, de turbulentie te verhogen en lastige rotatie van bulkproducten te elimineren; en "High Shear" hogesnelheidsagitatie-oplossingen.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN OVER A&B'S AANGEPASTE MENG- EN ROERWERKSYSTEMEN

A&B biedt ook Computational Fluid Dynamics (CFD)-analyse, waarmee we de vloeistofbeweging kunnen simuleren met behulp van numerieke benaderingen en kunnen verzekeren dat het roerwerkontwerp voldoet aan de vereiste mengdoelstellingen. Onze CFD-analysesoftware is gekoppeld aan onze mechanische software voor Finite Element Analysis (FEA), waarmee we ook een volledige structurele analyse van het roerwerk kunnen uitvoeren.

Mengtechnologie
A&B blijft meer unieke roerwerkontwerpen onderzoeken, waaronder onze Helical Swept Surface & Scrape Surface-mengtechnologie, een ontwerp dat efficiënter pompen/turbulentie biedt tijdens het mengproces, vooral wanneer het wordt toegepast op oplossingen met een gemiddelde tot hoge viscositeit. Wij blijven een groot aantal gecombineerde mengsystemen aanbieden met zowel anker- (Slow Speed Agitation) als high shear-mengers, die een uitgebreide reeks oplossingen voor mengsystemen bieden. Onze laatste ontwikkeling zijn onze "Liquifusion"-systemen met hoge afschuiving aan de onderkant, die ook worden aangeboden in een groot aantal tankontwerpen en combinatiemengsystemen.

Uitgebreid testen
Naast engineering met toegevoegde waarde stelt A&B's testcentrum ons in staat onze klanten uitgebreide voorafgaande tests voor deze mengtoepassingen en uitgebreide fabrieksacceptatietests (FAT) voor verzending te bieden. Dit kan de integratie van meerdere vloeistoffen en deeltjes omvatten, verwarming en koeling met tankjacks en/of stoominjectoren en meer.

Wij bieden ook ons Vacuum Powder Mix System dat voorziet in vacuüm integratie van een bulk vaste stof/poedervormige ondergrond direct naar een high of low shear mengsysteem. Deze systemen kunnen enkele of meerdere vaste bulkbestanddelen naar de mengtank transporteren zonder het probleem van overmatig stof en veiligheidsrisico's. Deze systemen kunnen ook worden toegepast op een grote verscheidenheid aan producten en viscositeiten.