De Spaanse vakbeurs Fruit Attraction, die van 18 tot 20 oktober plaatsvindt in Madrid, is een van de belangrijkste beurzen ter wereld voor producenten, handelaren en verwerkers van groenten en fruit, met een bijzondere nadruk - om voor de hand liggende redenen - op bedrijven uit Spanje en Latijns-Amerika. Voor JBT biedt de beurs de mogelijkheid om potentiële klanten uit heel Europa en Latijns-Amerika te ontmoeten, vooral die in de retail, foodservice en fruitproductie.

Dit jaar zal JBT echter speciale aandacht besteden aan zijn Multi-Fruit Juicer, die een nieuwe modificatie zal bevatten die is ontwikkeld door JBT's ingenieurs in Lakeland, Florida, waardoor de standalone reservoirjuicer van het apparaat een zelfbedieningsjuicer is geworden.

Zoals Ignacio Elosua, JBT's hoofd verkoop voor de Fresh'n Squeeze® point-of-sale juicer lijn in Europa, uitlegt, zal de innovatie JBT helpen een bredere markt dan ooit tevoren te bereiken, aangezien de Multi-Fruit Juicer nu geschikt is voor gebruik in supermarkten en kruidenierszaken.

"In Europa groeit de vraag naar verse sinaasappelsapmachines in elke supermarkt en er is zware concurrentie om dit segment te dekken, maar wij geloven dat de nieuwe versie van de Multi-Fruit Juicer JBT een concurrentievoordeel zal geven," zegt hij.

Verse oplossingen
Maar het is niet alleen Fresh'n Squeeze. JBT zal
al zijn vloeibare voedingsoplossingen voor de fruitsector onder de aandacht brengen van de bezoekers, die ontworpen zijn om producenten te helpen fruit efficiënter te behandelen of te verwerken. "We hebben veel vragen gekregen van klanten die zich zorgen maken over de hoeveelheid fruit die ze moeten verwerken of die willen profiteren van producten van mindere kwaliteit", legt Elosua uit. "Wij geloven dat onze oplossingen voor groenten en fruit deze klanten kunnen helpen deze uitdagingen effectief aan te gaan."

Wat Fruit Attraction als geheel betreft, zegt Elosua dat de beurs - een van de belangrijkste in de sector van de verse producten - JBT een uitgelezen kans biedt om verder te gaan dan haar kernactiviteiten en nieuwe leads en kansen te creëren.

"Er wordt vaak gezegd dat Spanje de voorraadkast van Europa is, wat betekent dat veel van het fruit en de groenten die in Europa worden geconsumeerd uit Spanje komen - we kunnen zeggen dat dit een van de belangrijkste markten is voor de verkoop van JBT-oplossingen," voegt hij eraan toe.

JBT zal aanwezig zijn op Fruit Attraction 2017 in Hal 6, Stand 6A02D van 18-20 oktober in Madrid's Feria de Madrid (IFEMA) conferentiecentrum.