[vimeo 230889889 w=640 h=360]

JBT Liquid Foods 2020 Strategy from JBT on Vimeo.

JBT Corporation heeft een nieuwe video gelanceerd met een ambitieuze groeistrategie voor zijn liquid foods business in de komende drie jaar. De video legt uit hoe JBT zich zal blijven ontwikkelen in het segment van de vloeibare levensmiddelen door wereldwijde uitbreiding, uitmuntende dienstverlening en gerichte overnames, met als doel een verdubbeling van de omzet tegen 2020.

Het bedrijfsonderdeel vloeibare levensmiddelen, dat de afgelopen tien jaar een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt, exploiteert wereldwijd tien productielocaties en acht technologiecentra, en heeft bijna 2.000 werknemers die bijdragen aan een omzet van ongeveer USD 500 miljoen.

JBT Liquid Foods producten verwerken fruit en groenten, en bieden oplossingen voor het vullen, sluiten en steriliseren van sappen, soepen, babyvoeding, zuivel, dierenvoeding en nog veel meer.

Met de overname van ICS Solutions, Stork Food and Dairy Systems, A&B Process Systems en, recentelijk, PLF International, heeft JBT Liquid Foods aanzienlijke capaciteiten toegevoegd in: sterilisatie; zuivel- en sapverwerking; en, op maat gemaakte, skidded systemen die kunnen worden gebruikt in een breed scala van industrieën, waaronder de farmaceutische en de energiesector.

 

Een vernieuwde visie
De divisie Liquid Foods rust echter niet op haar lauweren, maar gaat verder met een agressieve groeistrategie door ernaar te streven 's werelds meest gewaardeerde leverancier van conserverings-, verwerkings- en verpakkingsoplossingen te worden.

JBT wil haar activiteiten op het gebied van vloeibare levensmiddelen laten groeien door de ontwikkeling en overname van complementaire bedrijven en technologieën, met bijzondere aandacht voor "green box"-technologieën, d.w.z. belangrijke producten en technologieën die van invloed zijn op wie de leverancier bij uitstek wordt voor bredere, geïntegreerde oplossingen.

Doordat JBT Liquid Foods deze belangrijke technologieën bezit, kan het klanten een complete oplossing bieden die de gewenste combinatie van de hoogste opbrengst, kwaliteit en verwerkingscapaciteit levert met het optimale niveau van voedselveiligheid, houdbaarheid en de laagste kosten per eenheid.

Strategische vereisten
Het JBT Liquid Foods plan zal zich richten op drie strategische vereisten: De kern versterken, de franchise uitbreiden en de randen verkennen.

JBT zal zijn kernactiviteiten versterken door te blijven investeren in de verwerking van citrusvruchten, aseptische verwerking en sterilisatie in containers. Om de franchise uit te breiden zal de divisie Liquid Foods streven naar groei op gebieden als flexibele verpakking, afvullen en seaming in aantrekkelijke segmenten, terwijl zij haar aanwezigheid op regionale markten zal blijven uitbreiden. JBT zal de randen verder verkennen door alternatieve sterilisatie- en verlengde houdbaarheidstechnologieën te onderzoeken, en tegelijkertijd nieuwe sectoren aanboren zoals water, bereide voedingsmiddelen en farma.

Deze strategie wordt reeds met succes uitgevoerd, zoals blijkt uit de overname in februari 2017 van Avure Technologies, Inc., een leider in de groeiende markt voor HPP-apparatuur (High Pressure Processing), en de overname in juli 2017 van PLF International, de wereldwijde leider in technologie voor het vullen en verwerken van poeder.

Zoals de video aangeeft, zal de weg niet gemakkelijk zijn, maar JBT heeft de mensen, de expertise en de mogelijkheden om de Liquid Foods business nog jaren te laten groeien.

Klik voor toegang tot de video op: https://vimeo.com/230889889