High Pressure Processing, of kortweg HPP, is een innovatieve, volledig natuurlijke koude pasteurisatietechniek die de vitaminen, smaak en textuur van verwerkte voedingsmiddelen behoudt en tegelijkertijd de houdbaarheid verlengt. Marktleider JBT Avure, die al sinds de jaren vijftig toonaangevend is op het gebied van hogedruktechnologieën, is betrokken bij de ontwikkeling en levering van 70% van de commercieel verkrijgbare HPP-producten van vandaag, en is nu goed voor meer dan 60% van de wereldwijd met HPP behandelde levensmiddelen.

Een onlangs uitgebrachte White Paper van JBT, "Avure & High Pressure Processing", onderzoekt wat de HPP-systemen van JBT Avure uniek maakt en hoe ze niet alleen kwaliteitsbewuste consumenten tevreden stellen en productveiligheid garanderen, maar ook zorgen voor een langere houdbaarheid en lage productiekosten per eenheid.

Nu de vraag van de consument naar verse, gezonde levensmiddelen die ook vrij zijn van conserveringsmiddelen steeds groter wordt, staan de verwerkers voor het dilemma dat ze ook moeten voldoen aan de vraag van de detailhandel naar langere houdbaarheid en tegelijkertijd de kosten laag moeten houden. HPP, dat onder ultrahoge druk gezuiverd water gebruikt om verpakte levensmiddelen en dranken pathogeenvrij te houden zodat ze langer vers blijven, biedt een beproefde oplossing voor alles van sappen tot babyvoeding, dressings en soepen.

KLIK OM DE AVURE & HIGH PRESSURE PROCESSING WHITE PAPER TE LEZEN