JBT heeft de succesvolle installatie afgerond van een T-Series Bin Scrubber systeem bij Setton Farms, een in Californië gevestigde pistache verwerker. De T-Serie is een model met hoge capaciteit, ontworpen om hoge, niet-geventileerde bakken te reinigen.

De T-Serie Bin Scrubber, die nu operationeel is in de 80 hectare grote pistacheverwerkingsfabriek van het bedrijf in Terra Bella, Californië, is een nieuwe variant op de originele Bin Scrubber van JBT; een systeem dat zorgt voor een efficiënte reiniging van de bakken met een kleinere voetafdruk dan alternatieve systemen.

De meeste hoge bakken worden momenteel met de hand gereinigd, wat duur en inconsistent is. Het JBT T-Series Bin Scrubber System biedt een middel om een snelle en effectieve reiniging te bereiken voor verwerkers die veldbakken gebruiken.

Naast andere bewezen voordelen van het oorspronkelijke model, waaronder mechanische schrobbeurten en instelbare reinigingscycli, beschikt de T-Serie Bin Scrubber over een telescopische borstel, die ervoor zorgt dat alle interne oppervlakken worden gereinigd. Dit nieuwe ontwerp is uitgerust met een spoelfunctie voor niet-geventileerde bakken en verdeelstukken, die tijdens het reinigen water rechtstreeks in de bak spuit. Klanten kunnen ook blazers toevoegen voor een snelle droging van de binnenkant van de bakken na het spoelen.

Zoals Hassan Khan uitlegt, stelt het Bin Scrubber System bedrijven ook in staat om op lange termijn te besparen op hun gebruikskosten dankzij het gebruik van gerecycleerd chloorwater. Dit betekent dat de klant minder water gebruikt, wat bovenop het toch al lage energieverbruik van de apparatuur komt.

Khan zegt dat de feedback van Setton Farms enorm positief is en dat de samenwerking waarschijnlijk zal worden voortgezet. "Ze houden van het systeem," zegt hij. "Het werkt goed voor hen. Ze denken erover nog een eenheid toe te voegen omdat ze zo'n grote fabriek hebben, maar daar wordt nog aan gewerkt."

"Met deze nieuwe apparatuur hebben wij onze markt kunnen openstellen voor de notenindustrie, of het nu gaat om amandelen, pistaches of walnoten," voegt hij eraan toe. De T-Serie Bin Scrubber zal waarschijnlijk op de komende beurzen worden gepresenteerd.