De innovatieve koude pasteurisatietechnologie van Avure HPP Foods, een van de meest recente toevoegingen aan de JBT-familie, zal naar verwachting in de komende acht jaar in marktwaarde verdubbelen, dankzij het groeiende bewustzijn in de industrie van de aanzienlijke voordelen ervan op het gebied van voedselveiligheid en houdbaarheid.

Dit was een van de boodschappen die Dr. Errol V. Raghubeer, Senior Vice President Microbiology & Food Technology bij Avure, bracht aan de afgevaardigden op de Propak Asia show van dit jaar, die plaatsvond in Bangkok, Thailand van 14-17 juni.

Tijdens een presentatie over "Global growth of HPP Foods and Beverages" onthulde Raghubeer dat de marktwaarde van producten die gebruik maken van HPP-systemen waarschijnlijk zal stijgen van de huidige 12 miljard dollar tot 25 miljard dollar in 2025.

De drankenmarkt, met een geschatte waarde van ongeveer 2 à 3 miljard USD, is een belangrijk element in deze groei, waarbij innovatie in het segment van premiumsappen van cruciaal belang is voor de ontwikkeling ervan, geholpen door de introductie van nieuwe mixen en exotische fruitmengsels uit Azië en Zuid-Amerika.

Ontdek hoe de HPP-technologie van Avure werkt

Voor Raghubeer is het vermogen van de HPP-technologie om de houdbaarheid met maximaal vier maanden te verlengen in het geval van vers sap, met behoud van de voedings-, smaak- en kwaliteitsaspecten van het product, een van de belangrijkste drijfveren achter zijn expansie .

Hij voegt eraan toe dat als het gaat om voedselveiligheid, Avure nauw heeft samengewerkt met de US Food & Drug Administration (FDA) om ervoor te zorgen dat HPP-producten dezelfde of een grotere reductie van pathogenen bereiken dan hittepasteurisatie.

WATCH Dr Raghubeer's presentatie over HPP technologie op Pack Expo 2016: [youtube https://www.youtube.com/watch?v=56_wAErOzTI&w=560&h=315]