JBT is dit jaar een van de sponsors van de Florida Citrus Industry Annual Conference in Bonita Springs, FL, waar het bedrijf systemen en oplossingen zal belichten die producenten in de staat kunnen helpen om het meeste sap uit door citrusgroen aangetaste gewassen te halen tijdens wat ongetwijfeld een uitdagende tijd voor de sector is.

Op het evenement, dat plaatsvindt van 14 tot 16 juni in het Hyatt Regency Coconut Point, zullen vertegenwoordigers van JBT toelichten hoe JBT extractorsystemen telers kunnen helpen om de maximale hoeveelheid sap te halen uit fruit dat is aangetast door citrusvergrijzing.

Voorafgaand aan de jaarlijkse industrie showcase, legde Donn Sabato, JBT's North America Director of Sales, uit dat ondanks de uitdagende situatie voor Florida's citrussector, JBT zich inzet om de industrie zowel levensvatbaar als winstgevend te houden voor de producenten.

Het belangrijkste probleem voor de citrusindustrie in Florida is "greening", een bacterie die wordt verspreid door een insect dat psyllid heet en die vrijwel alle citrusboomgaarden in Florida heeft aangetast", legt Sabato uit. In 2004 produceerde de industrie nog 240 miljoen dozen sinaasappelen, maar vorig jaar waren dat er 70 miljoen als gevolg van de "greening".

Terwijl de industrie hard werkt om een levensvatbare behandeling voor greening te vinden, zegt Sabato dat JBT er alles aan doet om de moeilijke situatie voor telers te ondersteunen. Naast het bieden van ondersteuning op evenementen, zegt hij dat JBT sapcentrifuges heeft ontwikkeld die bij uitstek geschikt zijn voor de kleinere vruchten die worden geproduceerd door bomen met greening.

"De echte waarde voor ons van een evenement als de Florida Citrus Industry Annual Conference is dat we het sponsoren en eraan deelnemen," zegt Sabato. "We willen deel uitmaken van het herstel van de industrie van de vergroening en een deel van het herstel is het deelnemen aan evenementen als dit."