Babyvoeding is een snelgroeiende, zich snel ontwikkelende categorie waar productkwaliteit en -veiligheid van cruciaal belang zijn, wat betekent dat verwerkers over de best mogelijke verpakkings- en sterilisatieoplossingen moeten beschikken om aan de marktverwachtingen te voldoen. Dit is precies wat JBT kan leveren met haar vul- en sterilisatietechnologie voor glazen potten; innovatieve systemen die worden gedemonstreerd in JBT's onlangs uitgebrachte White Paper voor de babyvoedingsector.

Babyvoeding was in 2015 goed voor meer dan 53 miljard dollar en zal in 2021 naar verwachting meer dan 76 miljard dollar waard zijn. Babyvoeding is wereldwijd een snelgroeiende categorie voor zuigelingen (4-12 maanden) en peuters (12-36 maanden). Nu veel nieuwe moeders kort na de bevalling weer aan het werk gaan, biedt bereide babyvoeding een voedzaam en gemakkelijk alternatief, waarbij verpakte voeding zoals babyrijst, fruit- of groentepuree een snel en gemakkelijk alternatief is voor zelfgekookte maaltijden.

Veilige oplossingen
JBT's meest recente White Paper richt zich op vul- en sterilisatietechnologieën voor babyvoeding verpakt in glazen potten, waarbij onderzocht wordt hoe JBT verwerkers ondersteunt bij het op de markt brengen van veilige babyvoeding van hoge kwaliteit en tegelijkertijd produceert tegen de laagste kosten per glazen pot. Glazen potten zijn niet alleen de meest transparante manier om de inhoud te laten zien, maar worden door de consument ook geassocieerd met babyvoeding van hoge kwaliteit.

De Unifiller van JBT is een product dat bij uitstek geschikt is voor de behoeften van de babyvoedingsmarkt. Elk babyvoedingsproduct stelt zijn eigen eisen aan het vullen, of het nu gaat om een vloeibaar, glad of viskeus recept met gevoelige deeltjes. Met een ontwerp en onderdelen die zijn aangepast aan de behoeften van de verwerkers, is de Unifiller in staat te zorgen voor een nauwkeurige vulling voor wat voor babyvoeding dan ook, waardoor het de perfecte oplossing is voor deze hoogwaardige categorie.

Meer informatie over JBT's Unifiller in het laatste Witboek

Consistente kwaliteit
Voedselveiligheid en productkwaliteit zijn essentiële factoren in de babyvoedingsindustrie en de noodzaak dit te bereiken zonder afbreuk te doen aan de voedings- en sensorische kenmerken zijn van enorm belang.

Voedselveiligheid garanderen en tegelijkertijd de impact op de productkwaliteit minimaliseren is een uitdaging voor effectieve thermische sterilisatie in containers, maar het is er een die JBT heeft geperfectioneerd in de Hydromatic® hydrostatische sterilisator met hoge capaciteit en in batch retort units. Door beperkte tijd, hoge temperatuur koken en snelle, efficiënte koeling, zorgen deze systemen ervoor dat producten exact hetzelfde thermische proces krijgen voor consistente kwaliteit, terwijl tegelijkertijd onder- of oververwerking wordt voorkomen. De kortere verwerkingstijd helpt ook de natuurlijke smaak, voedingsstoffen en het uiterlijk van het product te behouden.

De JBT Hydromatic® sterilisator en JBT batch retorts zijn flexibele sterilisatiesystemen die gemakkelijk kunnen worden aangepast aan verschillende recepten en verpakkingsgroottes, wat betekent dat ze een hele reeks babyvoedingsproducten aankunnen.

Meer informatie over JBT's Hydromatic sterilisator in het witboek