JBT Corporation was aanwezig op het recente Citrus Australia 2017 Technical Forum en Field Day om afgevaardigden te voorzien van vers sap en om de toonaangevende oplossingen die JBT beschikbaar heeft voor de sappen- en verwerkingssector te benadrukken.

JBT, dat ook het tweedaagse evenement sponsorde dat plaatsvond in Mildura, Victoria op 1-2 maart, zette het Fresh'n Squeeze® perssysteem (JBT Australia's Grant Day op de foto hierboven), evenals andere oplossingen, onder de aandacht van vertegenwoordigers van de citrusindustrie, telers en verpakkers.

JBT's Alvin Cheng en Grant Day op het evenement

In een verklaring zei Judith Damiani, CEO van Citrus Australia, dat het evenement telers en verpakkers een blik gunt op toekomstige technologieën en onderzoekers een platform biedt om hun werk onder de aandacht te brengen.

"Nieuwe technologie is de levensader van elke primaire industrie, en de citrusindustrie vormt daarop geen uitzondering. Als we niet blijven investeren in betere manieren om onze producten te telen, te verpakken en aan de wereld te verkopen, raken we achterop", zei ze.

"De opzet van het evenement stimuleert telers om deel te nemen in een omgeving waarin zij zich op hun gemak voelen en Het forum omvatte ook displays van nieuwe apparatuur, producten en diensten van commerciële bedrijven en bood een geweldige gelegenheid om te netwerken."