unifiller-close-up

JBT Corporation heeft het marktdebuut aangekondigd van de nieuwe High Capacity Filler-Closer Unifiller, een systeem met technologie waarmee vloeistoffen of voedingsmiddelen in metalen blikjes en glazen of plastic flessen kunnen worden gebracht met een snelheid tot 1500 CPM.

De technologie, die een nieuw ontworpen vuller omvat op basis van het Unifiller-ventielprincipe, combineert de uitstekende vulnauwkeurigheid en Clean-In-Place (CIP)-functies van de Unifiller-lijn, maar voegt superieure snelheden toe en stelt een nieuwe norm in termen van hygiënisch ontwerp.

Hoewel de vorige Unifiller-systemen alle uitstekende kenmerken van het assortiment bieden, waren ze beperkt tot snelheden van 750-1000 CPM, afhankelijk van de grootte van de container en het gevulde product.

unifiller-detail

De nieuwe versie van de apparatuur is geschikt voor snelheden tot 1500 CPM en kan metalen blikken vullen - in combinatie met de JBT-sluiter met hoge capaciteit - evenals glazen en plastic flessen.

Douglas Woodruff, Director of Global Research & Development voor JBT's Liquid Foods business unit, zei: "De nieuwe Unifiller kan zowel metalen blikjes als glazen en plastic flessen vullen. De markten die met deze technologie het best worden bediend zijn melk, nutraceuticals, sappen met deeltjes, koffiedranken, gezoete gecondenseerde melk en bonen in blik."

Woodruff onthulde dat er al drie van de nieuwe Unifillers zijn verkocht voor levering in 2017 aan grote verwerkers van vloeibare levensmiddelen in de VS, Azië en Zuid-Amerika, terwijl verdere bestellingen naar verwachting vroeg in het nieuwe jaar zullen worden bevestigd.

Meer informatie over de JBT Unifiller