JBT seminar1

JBT houdt deze maand een eendaags seminar voor citrusverwerkers in Argentinië, waarbij de nadruk ligt op belangrijke innovaties voor producenten van citroen-, sinaasappel- en grapefruitsap die kunnen helpen de opbrengsten te verbeteren en te profiteren van de lucratieve markt voor etherische oliën.

Op 22 november zal in het Hilton Garden Inn Tucumán, San Miguel de Tucumán, worden belicht hoe waardevolle essentiële oliën en d-limoneen effectief uit citrusschillen kunnen worden geëxtraheerd, terwijl ook andere nuttige technologieën worden onderzocht die JBT onlangs heeft geïntroduceerd.

Effectieve extractie
Volgens JBT sales en marketing regional manager, Januário Soligon, zal het seminar vooral aandacht besteden aan de successen van JBT's olie- en sapextractietechnologieën, die bewezen hebben zeer effectief te zijn in het extraheren van essentiële oliën en d-limoneen.

"We hebben nu versie III van de MORE geïntroduceerd, een systeem dat essentiële oliën uit citroenen en andere citrussoorten haalt, en we zullen de klanten de voordelen en de winst van de opbrengst laten zien", legt Soligon uit.

generieke citroenen

"Wij zijn bezig met de ontwikkeling van een kleinere versie van het READYGo d-LIMONENE systeem voor kleine tot middelgrote verwerkers die beschikken over drie-zes extractoren, waarmee verwerkers waardevolle d-limoneen uit citrusschillen kunnen terugwinnen."

D-limoneen wordt gebruikt voor een breed scala van toepassingen, van reinigingsvloeistoffen tot cosmetica, en het extraheren van d-limoneen kan een extra, lucratieve inkomstenstroom opleveren voor citrusverwerkers die anders verloren zou gaan.

Verse innovaties
Tijdens de bijeenkomst zal ook speciale aandacht worden besteed aan enkele van de nieuwe technologieën en innovaties die JBT beschikbaar stelt aan verwerkers in Zuid-Amerika, zoals hoe het IceGen slurry-ijssysteem kan worden gebruikt om sap snel en veilig te bewaren.

Ook zal worden toegelicht hoe innovatieve pasteurisatietechnologie van JBT Stork Food & Dairy Systems - die voorheen vrijwel uitsluitend in de zuivelsector werd gebruikt - wordt toegepast in de sapindustrie. Het systeem, de Sterideal® Coil Heat Exchanger, biedt grote voordelen voor verwerkers, waaronder het feit dat het slechts 26% van de stoom verbruikt in vergelijking met traditionele lineaire buissystemen.

Het seminar in Tucumán zal ook de Fog-In-Place technologie van Aurratech (een alliantiepartner van JBT) introduceren - een ontsmettingssysteem dat 100% oppervlaktecontact en ontsmetting via de lucht garandeert met een fractie van het waterverbruik van traditionele ontsmettingsprocessen. Daarnaast zal het evenement aandacht besteden aan onderzoek en ontwikkeling door JBT in Brazilië om de fruitopbrengst te verbeteren.

Het JBT Citrus Juice Technology Seminar wordt gehouden op 22 november in het Hilton Garden Inn Tucumán, San Miguel de Tucumán, Argentinië.

Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met: 

Martín Castro - JBT Argentinië
[email protected]

Yara Rocha - JBT Brasil
[email protected]