Arla Foods, 's werelds grootste producent van biologische zuivelproducten, heeft voor zijn kaasfabriek in Taulov (Denemarken) geïnvesteerd in vier geautomatiseerde voertuigen van JBT - voertuigen die hebben bewezen schade aan pallets en producten te verminderen.

Arla is een internationaal zuivelbedrijf dat eigendom is van 12.700 boeren uit Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Het brengt een breed assortiment zuivelproducten van hoge kwaliteit op de markt, waaronder de bekende merken Lurpak® en Castello®.

Het bedrijf richt zich op acht zuivelcategorieën: melk en poeder, dranken op basis van melk, smeerbare kaas, yoghurt, boter en spreads, speciale kaas, Mozzarella en wei met toegevoegde waarde.

jbt-automaten

Geautomatiseerde oplossing
De volledig geautomatiseerde JBT-voertuigen van Arla vervoeren volle en lege trays tussen twee niveaus van zwaartekrachtstellingen, twee productiecellen en een opslagruimte in de fabriek. SGV Manager software bestuurt de SGV's en communiceert met het Arla hostsysteem.

Om het proces te starten, stuurt de Arla-hostcomputer een verplaatsingsverzoek naar de SGV-manager, die een SGV stuurt om de taak uit te voeren. Het voertuig rijdt naar de aangewezen pick-up locatie, voert de pick uit en levert het af op de drop-off positie. Na afloop brengt de SGV verslag uit aan de SGV Manager, die vervolgens het hostsysteem van Arla bijwerkt.

Het SGV-systeem ondersteunt twee robotvullijnen in de fabriek, die lege trays naar de invoerband brengen, en die, eenmaal gevuld met blokken kaas, naar de hoogbouwopslag worden gebracht.

De SGV's, die tijdens het gebruik automatisch batterijen verwisselen, zijn uitgerust met een standaard vorkbevestiging waarmee ze pallets met volle en lege trays kunnen vervoeren. Ze kunnen 2 m hoog heffen en kunnen gekoppeld worden aan transportbanden en stellingen.

Voor meer details over Arla Foods en de JBT voertuigen, klik hier