cornell-lab-tour

JBT Corporation heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met het Cornell Institute for Food Systems Industry Partnership Program (CIFS-IPP) als onderdeel van een initiatief gericht op het delen van kennis en innovaties op het gebied van vloeibare voeding, sappen en zuivel.

De samenwerking, die zal onderzoeken hoe nieuwe technologieën de voedsel- en drankverwerkers ten goede kunnen komen, zal op 27 oktober worden benadrukt met een openbare demonstratie van JBT's Fresh'n Squeeze® Produce Plus Juicer op Cornell's Field Day Forum evenement in de staat New York.

Nieuwe inzichten
JBT's Samriddh (Sam) Mudgal, die zelf deelnam aan het programma en aan Cornell afstudeerde met een MS in Food Science, legt uit dat de samenwerking draait om het ontwikkelen en delen van ons inzicht in de economische, regelgevende en wetenschappelijke context in de hele voedselvoorzieningsketen.

cornell-food-science-lab

"Cornell heeft een platform gecreëerd waar ze mensen uit de industrie uitnodigen om te discussiëren over opkomende trends, wat mensen willen, wat de uitdagingen zijn en welke richting de voedselsysteemgemeenschap op moet gaan," zegt hij.

"Bij JBT zijn we altijd op zoek naar nieuwe gebieden voor technologisch onderzoek en we hebben dat inzicht nodig van mensen die deze technologieën al tientallen jaren onderzoeken. We willen begrijpen hoe we naar deze technologieën moeten kijken en waar we in moeten investeren."

Mudgal benadrukt dat het programma een win-win relatie is voor beide partijen, waarbij JBT profiteert van de toegang tot Cornell middelen en resultaten, terwijl tegelijkertijd het instituut profiteert van JBT's industrieel inzicht en apparatuur productie expertise.

Araraquara werkplaats

Een goed voorbeeld is de komende Preventive Controls Qualified Individual (PCQI) training die in november 2016 in JBT's vestiging in Parma (Italië) zal plaatsvinden. De Food Safety Modernization Act vereist dat voedselverwerkers een verplicht voedselveiligheidsplan laten opstellen door een gekwalificeerd persoon (PCQI). JBT zal deze training aan haar klanten aanbieden via door de FDA goedgekeurde Preventive Controls Lead Instructors die worden uitbesteed aan Cornell.

"Het doel van het programma is om synergieën te creëren waar we kunnen samenwerken", legt Mudgal uit. "Extractoren, opkomende niet-thermische pasteurisatietechnologieën, aseptische vulmachines, sluiters, sterilisatoren - dit zijn allemaal gebieden waar JBT expertise heeft en Cornell zal profiteren van het delen van onze kennisbasis.

"JBT zal profiteren van interdisciplinair onderzoeksadvies, toegang tot Cornell's proeffaciliteiten, betrokkenheid bij een levendige studentengemeenschap, personeelsopleiding en interactie met CPG (Consumer Packaged Goods) ledenbedrijven."

JBT lab

Gunstige synergieën
Na een seminar gegeven door Cornell's Prof Carmen Moraru over niet-thermische pasteurisatietechnologieën op JBT's wereldwijde wetenschap & technologie conferentie in september, zal het Instituut JBT's Fresh'n Squeeze Produce Plus Juicer presenteren op zijn volgende Field Day Forum in Genève, New York.

Produce Plus sapcentrifuge

Zoals Julie Stafford van Cornell uitlegt, is het uitlichten van de Juicer slechts een onderdeel van een hernieuwde samenwerking tussen JBT en de universiteit, die naar verwachting in de komende maanden verder zal worden uitgebreid.

"We breiden ons technologisch gebruik in de voedingswetenschap uit en gaan over op meer moderne vormen van verwerking, dus we wilden onze relatie met JBT graag nieuw leven inblazen", zegt ze.

"Tegelijkertijd begrijpen we dat JBT geïnteresseerd is in het verkennen van andere mogelijkheden voor hun portefeuille, of dat nu zuivel is of andere groenten en fruit, dus het leek ons een geschikt moment om te overwegen dichter naar elkaar toe te groeien."

Tijdens de zomermaanden bezochten de Cornell-onderzoekers de JBT-faciliteit in Lakeland, Florida, wat Stafford beschrijft als een fantastische ervaring om meer van het JBT-team te ontmoeten en te leren over de opwindende ontwikkelingen die plaatsvinden in R&D bij het bedrijf.

"We spraken in termen van het delen van onze doelen en wat we wilden bereiken en terwijl we spraken, raakten we geïnteresseerd in de Produce Plus Juicer en we dachten wat een geweldige plek om te beginnen," herinnert Stafford zich.

"Ik ben ervan overtuigd dat we samen meer vooruitgang kunnen boeken dan ieder van ons alleen," voegt ze eraan toe.

"Synergie ontstaat door samenwerking en er is een voordeel om meer dan één perspectief te hebben. Als je het op ontdekkingen gebaseerde academische perspectief en het commerciële toegepaste perspectief van de industrie hebt, is er veel potentieel voor impact en voor verandering en vooruitgang."