SaniClean

JBT heeft een van de meest eenvoudig te reinigen transportbanden op de huidige markt ontwikkeld, die in minder dan een minuut uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet kan worden om effectieve reiniging van voedselresten mogelijk te maken, wat voedingsbedrijven helpt om zowel de voedselveiligheid als de hygiëne te verbeteren.

De innovatieve SaniClean Belt Conveyor, die dit jaar op de markt wordt gebracht, maakt een grondige reiniging op hoge snelheid mogelijk, zodat de tijd dat een productielijn niet kan worden gereinigd zo kort mogelijk is.

"Het belangrijkste kenmerk is dat hij super eenvoudig te reinigen is," legt JBT Aftermarket Parts & Equipment Sales Manager Jeff Cook uit. "Bij de meeste conventionele transportbanden kun je er niet in om onder of rond de band schoon te maken - de onderhoudsafdeling moet ze uit elkaar halen om ze schoon te maken.

[wpvideo 50wBNwhe]

 

"De SaniClean vereist geen gereedschap om erin en onder de band te komen en schoon te maken, want je kunt hem letterlijk in 10 seconden uit elkaar halen*."

SaniClean bevat ook eigenschappen die bescherming bieden tegen bacteriële besmetting. Tijdens de fabricage worden sanitaire, 'voedselveilige' lassen gemaakt om te voorkomen dat micro-organismen zich nestelen in spleten die moeilijk te reinigen zijn.

SaniClean close-up

Gemakkelijk aanpasbaar
Het systeem is ook gemakkelijk aan te passen aan meerfasige reiniging. "Als u midden op de dag aan het werk bent en alleen een lichte schoonmaakbeurt wilt doen, kunt u binnen de kozijnuitsparingen spuiten en later een grondige schoonmaakbeurt uitvoeren", zegt Cook.

"Bij het ontwerp is over alles nagedacht, zodat het snel en gemakkelijk kan worden schoongemaakt zonder de onderhoudsdienst in te schakelen. De waarde van het product ontstaat doordat je het snel, gemakkelijk en zeer effectief kunt schoonmaken."

SaniClean close-up zijde

SaniClean, dat geschikt is voor bijna alle levensmiddelen, van vers fruit en groenten tot vlees en gevogelte, heeft ook verwijderbare plastic bandsteunen onder de transportband voor eenvoudige reiniging, een verandering ten opzichte van conventionele rollen die moeilijk bereikbaar zijn.

In tegenstelling tot conventionele transportbandsystemen kan SaniClean reinigen bij hoge temperaturen tot 180 graden zonder nadelige gevolgen voor de componenten.

SaniClean is momenteel beschikbaar als prototype en zal in oktober commercieel worden gelanceerd, tegelijk met de installatie ervan in een Sunkist-verpakkingsfabriek, terwijl de installatie voor andere producten - zowel vers als verwerkt - op stapel staat.

Voor meer informatie over SaniClean kunt u contact opnemen met Jeff Cook

*De demontagetijd neemt toe naarmate de transportband langer en breder wordt.