shutterstock_142332931

JBT Corporation zal de laatste ontwikkelingen in haar citrusverwerking en sapactiviteiten belichten tijdens een bezoek aan de komende Juiceful Istanbul 2016 conferentie; een evenement dat waarschijnlijk de aandacht zal vestigen op de groei van de sector in Turkije en het Midden-Oosten.

JBT biedt een reeks opties voor citrusbedrijven, van citrusextractors, afwerkingsapparatuur en aseptische systemen tot innovatieve Fresh'n Squeeze®-point-of-sale sapcentrifuges, en is daarmee goed gepositioneerd om oplossingen te bieden voor een zich snel ontwikkelende markt.

In het afgelopen decennium heeft JBT hard gewerkt om zijn systemen en oplossingen op de Turkse markt en de markt in het Midden-Oosten te vestigen, en het bedrijf telt nu enkele grote spelers onder zijn klantenbestand, waaronder Göknur, Dimes en Anadolu Etap.

_JSP2960

Meer informatie over de verwerkingssystemen voor citrusvruchten van JBT

Carlos Saavedra, global marketing manager voor JBT's Liquid Foods business, legt uit dat Turkije en het Midden-Oosten tot de weinige wereldmarkten behoren die momenteel groeien, zowel wat betreft de productie als de verwerking van citrusvruchten.

"Het Midden-Oosten is een van de weinige groeiende markten in de citrusproductie - vanuit een relatief kleine basis, maar desondanks groeit het nog steeds," zegt hij. "Egypte is de afgelopen tien jaar gegroeid en Turkije ook, en we zijn behoorlijk effectief geweest in het veroveren van een deel van die markten."

"Turkije is een markt die groeit in termen van citrusverwerking - we hebben een aantal relatief nieuwe klanten en een paar andere waarmee we in gesprek zijn, dus Juiceful Istanbul is een kans om die nieuwe klanten en nieuwe vooruitzichten te zien," voegt Saavedra eraan toe.