IMG_0386

JBT zal aanwezig zijn op de komende IFU Technical Workshop om alternatieve sterilisatietechnologie te belichten die gebruikt kan worden om blokjes fruit veel effectiever te behandelen dan conventionele stoom- of watergebaseerde systemen.

Als onderdeel van het seminar dat morgen (20 april) plaatsvindt in Berlijn, Duitsland, zal JBT aan afgevaardigden uit de hele voedselverwerkende sector uitleg geven over radiofrequente sterilisatoren die voedselveiligheid garanderen zonder kwaliteitsverlies.

Antonio Aldini, senior technologist engineer bij JBT FoodTech, die op het evenement zal spreken, legt uit dat het systeem door JBT is ontworpen om de moeilijkheden te overwinnen bij het gebruik van conventionele technologieën om sappen met fruitstukjes te behandelen.

"We zullen alternatieve systemen belichten, waaronder radiofrequentietechnologie, waarmee vloeibare levensmiddelen met deeltjes kunnen worden gesteriliseerd, zoals sap met blokjes mango, appel, abrikoos of aardbeien - alles wat moeilijk te steriliseren is met standaardtechnologie," zegt hij.

"Ik zal het ook hebben over ons werk in de proeffabriek in Parma met blokjes fruit, waar we verschillende tests hebben gedaan met radiofrequente sterilisatoren om de voordelen van deze nieuwe technologie te bepalen in vergelijking met standaardsystemen."

Aldini zegt in het bijzonder de nadruk te zullen leggen op het gebruik van de radiofrequente sterilisatietechnologie door de Mexicaanse fruitverwerker Mexifrutas, die met het systeem werkt om bereid fruit voor yoghurt te behandelen.

Lees meer over JBT's innovatieve werk aan nieuwe sterilisatiesystemen

Voordelen

Volgens Aldini is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van radiofrequente sterilisatietechnologie dat deze een betere productkwaliteit kan opleveren en de schade aan fruitstukken tot een minimum kan beperken.

"Sterilisatie van sappen met in blokjes gesneden fruit met behulp van standaardtechnologie kan een negatief effect hebben op de stevigheid en integriteit van de stukjes fruit, die kunnen worden beschadigd door het gebruik van stoom of verwarmd water," legt hij uit.

"Met radiofrequentie beperk je eventuele schade, zodat de productkwaliteit beter is - in termen van textuur, stevigheid, grootte (de afmetingen van de fruitstukjes blijven beter behouden), integriteit, kleur en vitaminegehalte - omdat we het product niet overkoken.

"We gebruiken alleen de hitte en energie die nodig zijn om micro-organismen te doden - we overschrijden dat niet, zodat het product niet te gaar wordt."

Klik hier voor meer informatie over het IFU Technical Seminar