FIP 2

JBT Corporation zal innovatieve ontsmettingstechnologie wereldwijd beschikbaar maken dankzij een nieuwe overeenkomst met Aurratech Inc.

Aurratech's baanbrekende Fog-in-Place® (FIP) ontsmettingssysteem levert superieure prestaties door 100% oppervlaktecontact plus ontsmetting via de lucht te garanderen met een fractie van het water en de chemicaliën die gewoonlijk worden verbruikt bij het traditionele ontsmettingsproces.

JBT's Liquid Foods business group zal optreden als de exclusieve, wereldwijde vertegenwoordiger voor Aurratech in de meeste vloeibare en verpompbare producttoepassingen.

Aurratechs Fog-in-Place® kan worden gebruikt door voedsel- en drankverwerkers om apparatuur, leidingen, tanks en hele verwerkingsruimten te ontsmetten door het creëren van een gefragmenteerde biocide, bekend als Purifog™.

FIP 1

Purifog™bestaat uit minuscule (minder dan 5 micron), lichtgewicht nanodeeltjes die langdurig in suspensie blijven. Dit zorgt voor 100% oppervlaktecontact, ook op moeilijk bereikbare plaatsen en rond vreemde vormen.

FIP is een uiterst efficiënt, milieuvriendelijk proces dat tijd en energie bespaart en 99% van het water/ontsmettingsmiddel dat bij traditionele SIP-procedures op basis van vloeistoffen wordt gebruikt, wegneemt.

Fog-in-Place® kan worden gebruikt door verwerkers van zowel levensmiddelen (fruit, groenten, noten en zuivel) als dranken (wijn, bier, sappen, alcoholvrije en algemene dranken), met aanvullende toepassingen in onder meer de vlees-, vis- en bakkerijsector.