Citrusvruchten

JBT Corporation, de wereldwijde leverancier van innovatieve systemen voor voedsel- en drankverwerkers, zal spreken op evenementen voor sapbedrijven in vijf Latijns-Amerikaanse landen om duurzame oplossingen te belichten die de winstgevendheid kunnen verhogen en verspilling kunnen verminderen.

Het bedrijf neemt deze maand deel aan de International Fruit & Vegetable Juice Association (IFU) Latin America Tour, die is georganiseerd in samenwerking met de Duitse certificeerder van sapveiligheid SGF International en plaatsvindt in Argentinië, Brazilië, Ecuador, Costa Rica en Mexico van 7-17 maart.

IFU-logo

JBT, dat ook de tour sponsort, zal op elk evenement spreken om de aandacht te vestigen op door het bedrijf ontwikkelde producten en innovaties die sapverwerkers kunnen helpen duurzamer te worden en bijproducten en ingrediënten terug te winnen die anders verloren zouden gaan.

Januário Soligon, JBT's regionale verkoop- en marketingmanager voor Zuid-Amerika, legt uit dat de gesprekken, die vooral zullen gaan over de verwerking van citrussap, geleid zullen worden door vertegenwoordigers van elk land en dat er productontwikkelingen en informatie over duurzaamheid aan bod zullen komen.

Het READYGo™ d-LIMONENE systeem

Het READYGo™ d-LIMONENE systeem

"We zullen het hebben over duurzaamheid en de manieren waarop apparatuur die JBT heeft ontwikkeld waarde kan toevoegen voor vruchtensapverwerkers," zegt hij.

"We hebben bijvoorbeeld een systeem genaamd READYGo™ d-LIMONENE, dat d-limoneen - een extract uit citrusschillen - terugwint uit afvalwater nadat het is gebruikt voor verwerking."

D-Limoneen, dat een hele reeks toepassingen kent, van ingrediënt voor cosmetische producten tot bestanddeel van reinigingsvloeistoffen, kan voor citrusbedrijven extra inkomsten opleveren die anders verloren zouden gaan.

Voor meer informatie over READYGo™ d-LIMONENE, klik hier

Klik hier voor meer informatie over de IFU-SGF LATAM Tour.