JBT glas seminar

De groeiende trend om FMCG's in innovatieve glazen verpakkingen te presenteren was een belangrijk onderwerp van discussie tijdens een eendaags seminar dat vorige maand in de Belgische vestiging van JBT Corporation werd gehouden over de nieuwste ontwikkelingen in het vullen en sluiten van glas.

Vertegenwoordigers van verschillende Europese voedsel- en drankverwerkers werden uitgenodigd op de site van JBT in Sint-Niklaas om meer te weten te komen over de nieuwste innovaties in glasafvulling van JBT, Crown Packaging (metalen deksels voor glazen potten/flessen) en Ardagh Group (glazen containers).

JBT glas seminar 2

Naast het seminarie konden de bezoekers een JBT Unifiller in de fabriek bekijken in een configuratie die specifiek bedoeld was voor het vullen van jam en marmelade in glazen containers. Naast een superieure vulnauwkeurigheid beschikt de Unifiller ook over een glasbreukpreventiesysteem en kan hij Clean-in-Place werken zonder de vulstations te demonteren.

JBT glas seminar 3

Patrick Schoenaers van JBT legde uit dat een van de belangrijkste voordelen van de
Unifiller was dat hij even doeltreffend kon worden gebruikt voor blikjes en kunststoffen als voor glas.

De JBT Unifiller wordt niet alleen op de markt gebracht voor jam of marmelade, maar wordt door JBT aangepast aan specifieke productvereisten en containertypes, van laagviskeuze producten zonder deeltjes tot hoogviskeuze producten met deeltjes, in metalen blikken, glazen of plastic containers.

"De Unifiller is een zeer nauwkeurig vulsysteem met een hygiënisch ontwerp," zei hij. "Het biedt een zeer snelle omschakeling tussen product en formaat, en kan ter plekke worden gereinigd zonder de vulstations te hoeven demonteren."

Tijdens het seminar werden onder meer nieuwe innovaties op het gebied van sluitingen voor glazen potten besproken. Het Orbit-deksel van Crown, bijvoorbeeld, is een tweedelige metalen sluiting die zodanig is aangepast dat vrouwelijke consumenten, ouderen en jonge kinderen glazen potten veel gemakkelijker kunnen openen.Kroonbaan

De toenemende trend onder voedselverwerkers om gepersonaliseerde glazen potten aan te bieden door middel van embossing, sleaving of het gebruik van kleur stond ook hoog op de seminaragenda tijdens het evenement dat een dag duurde.

Absolut Vodka

Hierboven: een voorbeeld van differentiatie door het kleuren van het glas.

"Alle aanwezige bedrijven werken voornamelijk als private labeller. Tegenwoordig werken retailers hard om het imago van hun eigen merken te verbeteren en vragen ze hun private labellers om waarde toe te voegen - een manier om dat te doen is door innovatieve ontwerpen voor gepersonaliseerde glazen potten," besloot Schoenaers.

Meer informatie over JBT's Unifiller: hier