JBT@Gulfood_Manufacturing_HD_14_(7)

JBT Corporation, leverancier van technologische oplossingen voor vruchtensapbedrijven en groenteverwerkers, zal tijdens haar optreden op Fruit Logistica 2016 nieuwe innovaties tonen die waarde kunnen toevoegen aan eindproducten.

Het belangrijkste evenement in zijn soort voor de wereldwijde verssector, JBT zal deze week aanwezig zijn op Fruit Logistica 2016 van 3-5 februari in Berlijn, Duitsland, om een reeks van nieuwe technologieën te belichten die een commercieel verschil kunnen maken voor eindproducten, door zowel de houdbaarheid als het uiterlijk te verbeteren.

JBT zal aanwezig zijn op Fruit Logistica 2016 met zowel zijn vers- als verwerkingsactiviteiten en zal zijn volledige lijn van versproducttechnologie tonen, evenals zijn rol als leverancier van verwerkings- en extractieoplossingen voor fruit en groenten.

Aan de verse kant zal JBT innovatieve apparatuur voor productidentificatie tentoonstellen, evenals geselecteerde voorbeelden van sapverwerkingstechnologie en video's die de andere producten en diensten van het bedrijf tonen.

FreshnSqueeze_FB_Banner

Innovaties op het gebied van vruchtensap
Bezoekers krijgen de kans om een nieuw prototype van de Fresh'n Squeeze® sapcentrifuge te bekijken, die onlangs zijn debuut maakte, samen met een frisse, nieuwe branding voor het zeer succesvolle systeem.

Het nieuwe model van de Fresh'n Squeeze Multi Fruit Juicer is ontworpen om tot 100 liter hoogwaardig vruchtensap per uur te produceren, als aanvulling op een assortiment dat wereldwijd wordt erkend als het sap met de hoogste opbrengst dat momenteel beschikbaar is voor de foodservice sector.

JBT business development manager, John Siddle, zei: "We zijn trots op de Fresh'n Squeeze reeks vanwege de superieure opbrengst en kwaliteit van het geproduceerde sap in vergelijking met andere machines op de markt.

"De superieure extractietechnologie is opnieuw verpakt in een strak nieuw ontwerp voor uitstalling en gebruik in winkels en supermarkten. Het was altijd al functioneel, maar nu is het bijgewerkt en aantrekkelijk."

"Onze superieure technologie, innovatie, service en wereldwijd bereik maken van JBT de meest gewaardeerde leverancier voor oplossingen voor verse producten en sappen."

Technologie die levert
Fresh'n Squeeze is echter maar een klein deel van het productgamma dat JBT op de beurs zal presenteren. Aan de verwerkingskant zal het bedrijf zijn FTE-CE koude-extractiesysteem onder de aandacht brengen, met bijzondere aandacht voor de toepassing ervan in de groentensector.

JBT hoofd van EMENA (Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika) activiteiten, Christian Gelati, zei: "JBT zal wijzen op de flexibiliteit van het systeem en zijn vermogen om een hoge extractie-efficiëntie te leveren voor een eindproduct van topkwaliteit."

Gelati zei dat JBT ook de mogelijkheden van de nieuwe Extended Shelf Life en Pulsed Electric Field technologieën van het bedrijf om waarde toe te voegen aan verwerkte groenten zal laten zien.

Andere tentoongestelde producten zijn onder meer een nieuwe Laser Food-laseretiketteermachine voor het markeren van fruit op maat en een reeks coatings die zijn ontwikkeld om fruit en groenten er beter te doen uitzien en tegelijkertijd de kwaliteit van het product tijdens lange transporten te helpen behouden.

Veel van de coatings zijn geformuleerd voor wereldwijd gebruik en niet uitsluitend voor gebruik in bepaalde landen of regio's.

De verwachtingen van JBT voor de Fruit Logistica 2016 samenvattend, zei Gelati dat het bedrijf de bezoekers wil laten zien dat het in staat is effectieve oplossingen te leveren voor alle gebieden van hun bedrijf.

Hij voegde eraan toe: "JBT is de ideale partner voor leveranciers van verse producten en vruchtensappen. Wij kunnen hen ondersteunen in de verschillende onderdelen van hun bedrijf, zowel op vers gebied als in de verwerking, met knowhow, een zeer competente service en eersteklas technologie."

Over JBT Corporation
JBT Corporation is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor de voedselverwerkende en luchttransportindustrie.

Het bedrijf ontwerpt, produceert, test en onderhoudt technologisch geavanceerde systemen en producten voor regionale en multinationale industriële voedselverwerkende klanten via zijn JBT FoodTech segment en voor binnenlandse en internationale luchttransportklanten via zijn JBT AeroTech segment.

JBT Corporation heeft wereldwijd ongeveer 4.200 mensen in dienst en heeft verkoop-, service-, productie- en inkoopactiviteiten in meer dan 25 landen.

JBT exposeert op Fruit Logistica 2016 in Hal 5.1, A.02.