Citrusvruchten

De juiste behandeling en sterilisatie van vruchtensappen die deeltjes bevatten - met andere woorden, stukjes fruit - is van vitaal belang voor elk bedrijf dat in de sapsector werkt en het is hier dat JBT niet alleen effectieve oplossingen heeft geleverd, maar er ook in heeft uitgeblonken.

Het promoten van dergelijke systemen is een belangrijk onderdeel van de rol van JBT's hoofd van EMENA (Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika) activiteiten, Christian Gelati, die JBT's marktleidende systemen verkoopt en de knowhow van het bedrijf aan producenten in de hele regio verkoopt.

Sinds Gelati iets meer dan 10 jaar geleden bij JBT in dienst trad, is hij verantwoordelijk voor het brengen van enkele van de unieke innovaties van het bedrijf, niet alleen naar Italië, maar naar producenten in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

593

Hiertoe behoren JBT's aseptische sterilisatoren en mengsystemen voor producten die stukjes fruit, fruitpulp of gewoon water met suiker bevatten.

"JBT weet heel goed hoe je producten met deeltjes moet behandelen en steriliseren - met andere woorden, hoe je het product moet behandelen zonder de deeltjes te beschadigen," legt Gelati uit.

Doeltreffende oplossingen

Een aanvullend - en even belangrijk - product dat JBT in de hele regio op de markt brengt, is de innovatieve Thermally Accelerated Short Time Evaporator of kortweg T.A.S.T.E..

De T.A.S.T.E., een unieke machine, wordt gewoonlijk gebruikt voor sappen van citrusvruchten, tomaten en tropische vruchten, die gevoelig zijn en gemakkelijk bederven wanneer ze, zelfs gedurende korte tijd, aan hoge temperaturen worden blootgesteld.

TASTE

Gelati gelooft echter dat er een aanzienlijk potentieel is om het gebruik van de verdamper uit te breiden naar minder conventionele sappenlijnen. "De sapindustrie is de afgelopen drie tot vier jaar echt veranderd met producten als groenteconcentraten en onconventionele sappen, zoals wortel- en pompoensap," zegt hij.

Andere belangrijke producten die JBT in de EMENA-regio op de markt brengt, zijn de door de FDA goedgekeurde aseptische vuller met een laag zuurgehalte, die het voordeel biedt dat er geen chemicaliën aan te pas komen. Gelati zegt dat het product daardoor waarde kan toevoegen aan producten waarbij het gebruik van chemicaliën uiterst belangrijk is, zoals babyvoeding.

JBT's Christian Gelati

JBT's Christian Gelati

Als het gaat om effectieve oplossingen voor de sapindustrie, omvat het assortiment van JBT ook extractoren die zijn ontwikkeld om een hogere opbrengst en een hogere kwaliteit sap te leveren met een lager oliegehalte, terwijl er pulp van goede kwaliteit wordt geproduceerd.

Het feit dat de meeste extractoren worden geleased, betekent ook dat de nazorg die door de ingenieurs van JBT wordt geleverd, een aanzienlijke toegevoegde waarde is voor sapbedrijven.

Klantgerichtheid

Gelati kwam in 2007 bij JBT als manager productieontwikkeling. Na drie jaar in sourcing en inkoop kreeg hij de leiding over alle Italiaanse activiteiten van JBT, gevestigd in Parma, voordat hij vorig jaar de algemene verantwoordelijkheid kreeg voor de EMENA-regio.

Laag zuur

Deze tijd en ervaring hebben Gelati een duidelijk inzicht gegeven in hoe en waarom JBT zich blijft onderscheiden in de voedselverwerkende industrie, waarbij hij benadrukt dat de waarde niet alleen ligt in de innovatieve producten, maar in de toewijding van het bedrijf om effectieve aftermarket-zorg te bieden.

Naast innovatief productontwerp en betrouwbaarheid van de service, blijft JBT hoog scoren bij klanten voor zijn aanwezigheid op internationale markten en zijn betrokkenheid voor, tijdens en na de installatie van het product.

"We hebben nog nooit een klant alleen gelaten met een probleem - dat is niet de manier van zakendoen bij JBT," besluit Gelati.